https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Odranci olajšala pot podjetju Nov dom za gradnjo nove tovarne

Odranci, 05.02.2013 ob 10:30  

Na 16. seji občinskega sveta občine Odranci je občinski svet sprejel sklep o odobritvi začasne stavbne pravice podjetju NOV DOM A.V. d.o.o.. V Odrancih se obeta še več novih zaposlitev.


Občinski svet je sprejel sklep, s katerim občina podjetju Nov dom, ki ima sedež v Žižkih in se ukvarja s proizvodnjo usnjenih izdelkov, podeli začasno stavbno pravico, na osnovi katere bo podjetje lahko vložilo zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja za gradnjo nove tovarne v Odrancih. Nov dom se je za namen izgradnje nove tovarne odločil kupiti dve parceli, ki ležita v industrijski coni za tovarno Blister Pack proti Carthagu, v skupni izmeri 5.537 kvadratnih metrov. V novo tovarno bi preselilo obstoječih 50 delavcev, postopoma pa naj bi zaposlili še nekaj deset delavcev.

Kot je pojasnil župan občine Odranci Ivan Markoja, je pridobljeno gradbeno dovoljenje investicije pogoj za prijavo podjetja za pridobitev subvencije, ki jih bo v letu 2013 razpisala država. Občina je podjetju podelila začasno stavbno pravico in s tem podjetju omogočila, da lahko po objavi razpisa v stoške za podelitev subvencije vključi tudi nakup zemljišča.

Kot je še pojasnil župan Markoja, je odobritev stavbne pravice začasna, in sicer le z namenom pridobitve gradbenega dovoljenja. Nadomestilo za podelitev stavbne pravice bo znašalo 1 evro na leto, po odobritvi subvencije in pred začetkom gradnje pa bo podjetje Nov dom zemljišče odkupilo. Pojasnil pa je še, da v kolikor podjetje gradnje v letošnjem letu ne bi začelo in zemljišča tudi odkupilo po dogovorjeni ceni 20 evrov za kvadratni meter (cena brez DDV), stavbna pravica preneha veljati.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.