https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Parkirišče v središču Murske Sobote zaprto le začasno

Murska Sobota, 05.02.2013 ob 14:18  

Danes je ljudi, ki so prišli z avtom v Mursko Soboto, presenetilo ograjeno parkirišče, ki jim je onemogočilo parkiranje v središču mesta. Obrnili smo se na družbo IMO-REAL d.o.o., od koder so sporočili, da so parkirišče zaprli, ker je potrebno ureditve in predelave, ki bo omogočala postavitev parkirnega sistema.

Gramozno parkirišče ob avtobusni postaji je namreč od danes naprej zaprto. Mediji poročajo, da naj bi bilo po neuradnih podatkih na tem mestu urejeno parkirišče z zapornico in parkomati, parkirišče pa naj bi zajemalo tudi zagrajeni asfaltirani del ob neposredni bližini avtobusne postaje.

Za izjavo o zaprtju gramoznega parkirišča, smo se obrnili na lastnika zemljišča, družbo IMO-REAL d.o.o.. 

 Kristian Ravnič,  ki za sistem Intering Holding vodi investicije je povedal: »Parkirišče med Slomškovo, Kocljevo in Zvezno ulico se ureja v smislu politike MOMS  urejanja parkiranja v mestnem središču. Parkirišče smo zaprli samo začasno, saj je potrebno ureditve in predelave, ki bo omogočala postavitev parkirnega sistema. Začetek plačljivega parkiranja v središču Murske Sobote v modrih conah in na omenjenem parkirišču se pričakuje v mesecu marcu, parkirišče pa bo zopet odprto za parkiranjem že pred tem datumom, takoj ko bodo končana dela.«

TUKAJ pa si lahko preberete ideje investitorja za to gramozno parkirišče.


Smo pa zbrali nekaj izjav mimoidočih, kaj si mislijo o tem:

Sandra iz Markišavec : Katastrofa! Kje bom parkirala, ko se bom šla učit za izpit?

Marija iz Murske Sobote: S tem dejanjem so še tiste ljudi, ki so zahajali v center mesta, odgnali. Nekdo, ki je vezan na prevoz, bo prisiljen parkirati na obrobju mesta.  

Ana iz Murske Sobote: Mestno jedro bo na podlagi take poteze lastnika zemljišča še dodatno osiromašeno. Zaradi posega občine in postavitve parkomatov, bodo ljudje, ki v mesto še prihajajo izgubili praktično edino parkirišče v mestu, ki je še služilo za polnjenje mestnih ulic Murske Sobote z ljudmi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2013 ob 14:31 loli gost

      hja ni kaj ... postajamo mesto po vzoru vseh drugih večjih po Sloveniji... ko bi le po gospodarskih kazalcih in razvitosti bilo tako ... nihče se ne bi potem branil dati tistih 0,50€ za parkiranje ... :(

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2013 ob 14:51 gost gost

      še itak se je zadusta dugo zašenki parkejralo na ton gramozi. parkejranje je bilo zašenki pa so se še vedno vsi neka bunili gda je bilo blato pa gda so bile grabe v šoudri. sicer je pa to privat zemljišče in ges tudi nebi pustil ka bi mi nešče zašenki nonstop parkejro gor ge bi pa mogo te tou površino še vdrževati pa davek na zemljišče plačevati. naj se kasejra, čista pravilno. tak kak vseposejdi drugje.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2013 ob 15:49 Joghy gost

      Ja itaq vse trbej skaserati. Vse pejneze pobrati, liden vse kraj zeti ka majo pa zasužnjiti vse. Pa te pač ite nazaj v srednji vek ali pa še dale. :) Bravo kama ide tej svejt. Pa tou ne mislin samo našo državo, ampak nasplošno svejt. Tak pač bou enin vse enin nikaj. :) lp.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2013 ob 16:26 gost gost

      daj Joghy ne nakladaj. Što te pa je te zasužnjo? Ka ti trbej z avton v center? Če ja, te plačaj, ker uporabljaš privatno zemljišče. Če pa nej, pa ideš peški ali pa koristiš brezplačni mestni avtobus... Nihče vas ne sili, ka parkejrate v strogon cente.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.02.2013 ob 17:00 gost gosti gost

      daj gost ne slini se, ti kramp eden zabiti soboški...nej zaman ka čubiš za računalnik ka si dete pa idiot pa nemaš drugoga dela...dokeč de ti mati samohranilka talala penaze, boš mel puno rit, gda pa se še oča stegne, ka nede več preživnine, teš se pa đauko

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.02.2013 ob 17:03 gost gost

      katastrofa je to mogli mo jim te zapornice pa parkomate se spodrejte

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.02.2013 ob 17:05 gost gost

      ali pa požgati

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.02.2013 ob 17:50 realist gost

      Plačilo za makedamsko parkirišče? Kapa če bi še dodatno blata naložili?

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.02.2013 ob 18:19 gost đžole gost

      Prekmurci vse bi radi zastojn imeli.Pravilna odločitev lastnika. Če bo občina parkirnino zaračunal. Zakaj pa še ne bi oni???

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.02.2013 ob 18:26 joly gost

      Vse bi zastonj imeli - relativno povedano., čas bo svoje pokazal, kaj je prav in kar ne. Samo ne se potem čuditi, da bo mesto prazno... trgovin, restavracij, kafičev in marsičega drugega je v izobilju v okolici... Res potem ne bomo imeli več konkretnega razloga iti v mesto ... Sicer pa primer tega je Ljutomer ...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.02.2013 ob 18:39 logika gost

      Občina bi po vaše lejko računala za parkiranje, privat lastnik pa ne? Mislin ka je pravi naslov za vprašanja o plačljivem parkiranju MOMS.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.02.2013 ob 19:19 kazen gost

      in san indre nej mel placa kak pred diano, ka san šou na vzajemno in pridem nazaj - 40€. gnes so pa mafnole.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.02.2013 ob 19:33 bb gost

      Najboukša izjava pa je ta Sandra iz Markišavec, ge de parkejrala da de se fčijla za izpit. Vej pa Markišavci so nej na kraj sveta, biciklin pa še zdravo je. Evo tou je razlog ka nega mesta za parkejranje manjoust.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.02.2013 ob 22:42 Joghy gost

      Gost. Saj si sploj nej razmo ka san mislo. Prvo nej san iz sobote tak ka se nažalost moren pripelati v soboto, Ide pa se zatou ka vse skuper ide v ..... ! Registrerati avto, plačati zavarovanje, plačati cestni sklad itd, itd. cestni sklad sploj neven zakoj ga plačüvlemo. Pa če ščejo kaserati parkirišče naj kaserajo lejko pa bi pomislile malo še na lidi, nej ka se samo kasera, vse se skasera, najboukši pajdaši so se svadili zaradi pejnez, kesh je itaq nej nikaj vreden več. Sploj se več ne cenijo lidje. Vse je še samo površinsko pa ka se plača. Niti se nesmiš k sousidi več parkerati ka te že grdo gleda ka si se na ¨njegovo¨ odpelo. Tu glede parkirišč. pa bi bilou fajn ka bi bar püstili 3-4 parkirna mesta ge lejko parkeraš max 10 min. Če si slučajno v sobote pa moreš knjigo vrniti, skočiti na abanko, ka koli tu okoli, nej ka de trbelo cejli postopek opraviti samo zatou ka knjigo vrneš nazaj. Ampak vredi, itaq se nonstop bunimo kda se kaj nouvoga dela, na konci pa se tak vsi sprijaznijo sten ka je pač tou tak pa se živi dale kak, da se nej nikaj zgodilo. Lp. :)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.02.2013 ob 9:50 Vanek gost

      Pravilno! Zdaj pridem v mesto 2 x na teden in se iz okolice pripeljem z avtom. Parkiram za eno uro, opravim kar pač imam in odidem, ker je ena ura potekla. Zdaj ko bo parkiranje plačljivo pač v mesto ne bom več hodil. Ne bom šel na tržnico, ne bom šel na kavo s frendi, ne bom šel po trgovinah v mestu. Vso dejavnost bom pač preselil na Maksimus ali področje okoli BTC. Če je to namen mestnih oblasti, potem jim sporočam, da jim je v celoti uspelo! Mene v mesto več ne bo! Bodo pa občinarji imeli zadosti prostora za parkiranje. Oni si bodo itaq uredili zastonj parkiranje.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.02.2013 ob 14:33 lili gost

      to ni prav,da se kasira dokler se parkirišče uredi tako kot se mora naj se najprej alsvaltira potem pa naj pobirajo denar ne pa da se vozimo po gramozni jami že tako malo hodimo v to lepo Soboto center pa še plačevali bomo zato gramozno parkirišče. Sram naj bo občino isto je s parkiriščem pred bolnico kasirati ja a uredit pa ne isto se vozimo in parkiramo na gramoznici.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.02.2013 ob 22:48 gost gost

      @gost - gost gosti , govno zarukano beltinsko (ka se malo spistin na tvoj nivo) idi ga tan enomi buzeranti dvej kuči dale od tejbe malo potejgni pa se boš včasik lepše počüjto, vej si že navajeni tou delati tak ka ti nede težko.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      06.02.2013 ob 22:50 gost gost

      ka eni ste debili ali pa nepismeni? Ide se za privatno zemljišče, ki bo zdaj pač privatno parkirišče. Ka bi pa vi pravli če bi vam što pamet solil kaj naj delate s svojo lastnino? Što nešče plačati pač nede parkiral na tem "gramozu" Simpl ko pasulj. Eni ste rejdno smejšni, ka vas zdaj več nede v varaš. Kak če to koga briga ka te vi delali.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      07.02.2013 ob 10:04 nick gost

      ENI TU NE RAZMITE O ČEM SE GRE NASPLOŠNO!!! LJUDJE SE MORAMO BORITI PRAUTI VSAKRŠNEMU POBIRANJU DENARJA. PLAČE SO ŽE TAK MINIMALNE IN ČE DO ZA VSAKI DREK TEŽILI BOMO VSI GRATALI SRMAČEKI. Glejte ka je z Maribora gratalo. Glejte našo komunalo kak zdiguje cejne... Tisti ka se strinjate s tem da nas občina ceca ste rejsan idioti!! Glede toga zemlišča pa se nemo prepiro ker neje občinsko. POLANIČ PA JE ITAK PA DRUGA TEMA MAFIJE, zatau pa se s štihecon grdo gledata, ker tekmujeta keri de več ....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.