https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Osrednja občinska prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 07.02.2013 ob 13:00  

V Gornji Radgoni so včeraj pripravili osrednjo občinsko prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, na kateri je kot slavnostni govornik spregovoril pesnik, publicist in urednik Milan Vincetič.

Slovenski kulturni praznik so obeležili s prav posebno odrsko sceno prireditve Pepelka. Župan Anton Kampuš je pripravil nekaj kratkih besed, ki jih je delil s prisotnimi. Med drugim je dejal, da se je med takimi prazniki posebej treba potruditi in se zamisliti. Sposodil si je besede akademika dr. Trstenjaka in dejal: "Ljudje, skupaj je treba držati, skupaj je treba stopiti!."

Slavnostni govorec Milan Vincetič, pesnik, publicist in urednik, ki je za svoje pesniške zbirke povedal, da jih je potrebno brati "po drobcih, pesem po pesem, ter s premorom. Da ti dovolj na široko in vabljivo razpre svoj mrgoleči kozmos. Treba je torej za vsako potapljanje posebej globoko zajeti zrak",  ob tem pa povedal, da je kultura vedno bila duh, ki je vladala v slovenski krajini. Hkrati je poudaril, da smo Slovenci narod pesnikov in pisateljev, a po njegovem mnenju bi bilo potrebno to "ljubiteljsko in prostočasovno dejavnost malo omejiti, saj bi s tem povečali kvaliteto."

Prireditev so popestrili učitelji Glasbene šole Gornja Radgona, ki so poželi velik aplavz.

V okviru prireditve, so že uro pred tem v avli Doma kulture odprli razstavo grafik Eve Žula in Matjaža Gederja z naslovom Monoprinti/Enkratne stiske.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.