https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Urška Bencak in Nino Kleindienst četrta na mladinskem SP

11.2.2013  

Že na lanskem svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih za mladince sta Urška Bencak in Nino Kleindienst, ki je bilo zanju prvo, napovedala za letošnje leto boj za najvišja mesta na tovrstnem tekmovanju, kar se je tudi uresničilo.


Letos so najboljši pari iz celega sveta pomerili na svetovnem prvenstvu v Bassanu (Italija). Tekmovalci so prihajali iz 39 držav in vsaka država je na tekmovanje poslala dva svoja najboljša plesna para.
 
Prvič v plesni zgodovini Slovenije se je v kategoriji mladincev slovenskemu paru uspelo uvrstiti in imeti to čast nastopiti in se pokazati v velikem finalu. Plesni finale ima svoj čar. Samo finale svetovnega prvenstva ti omogoča, da pokažeš svoje plesno znanje na plesišču, na katerega povabijo vsak par posebej in se samostojno pokaže v plesnih korakih, kar je čisto drugače v primerjavi s predtekmovanji, ko je na plesišču 12 ali še več plesnih parov in te je kar težko najti.

Slovenski par je za las zgrešil stopničke in tako pristal na odličnem vendar pa nehvaležnem četrtem mestu za paroma iz Rusije, katera sta zasedla prvo oziroma tretje mesto ter parom iz Poljske. Prehitela sta pa je številne plesne velesile iz ZDA, Japonske, Kitajske, Avstralija, Kanade, Nemčije, Italija, Romunije ...

Za potrditev izjemne uvrstitve lahko kot zanimivost dodamo, da so pristojni takoj po podelitvi priznanj iz plesnega sveta Japonske pristopili do našega para in ga povabila v mesecu marcu da pokažeta svoje znanje tudi plesalcem na Japonskem. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.