https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zapuščina premierno na grajskem odru v Murski Soboti

Murska Sobota, 13.02.2013 ob 10:30  

Sinoči je v murskosoboški grajski dvorani premierno potekala komična predstava Zapuščina v režiji Edvarda Jakšiča v izvedbi gledališke skupine Kroške tikvi.


V like so se vživeli Štefan Flisar, Primož Legenič, Andreja Grabar, Anita Kovačič, Barbara Muhič, Tajda Kous, Klavdija Pertoci, Janja Kovačič in tudi murskosoboški župan Anton Štihec.

Narava človeka se pokaže, ko gre za denar

V komediji spoznamo na videz običajno družino, ki pa se izkaže za preračunljivo in pohlepno, ko je v igri delitev zapuščine – premoženja, ki ga niso ustvarili sami. Tako se lahko tudi na videz »dobri« ljudje spremenijo v preračunljivce.

V komičnih situacijah spoznamo dvolično človeško naravo ter pehanje za materialnimi dobrinami. S številnimi komičnimi zapleti po preobratu liki vseeno spoznajo svojo zmoto in tisto, kar je zares pomembno.

Sicer si lahko predstavo ogledate tudi danes, in sicer ob 17. ali 19. uri.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.