https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Židan o aferi konjsko meso

Murska Sobota, 18.02.2013 ob 11:30  

O odmevni aferi konjsko meso, ki je pred zrcalo postavila sistem zagotavljanja varne države v naši državi, je Dejan Židan podal svojo izjavo, v kateri opozarja, da ne gre za napako v označevanju, niti za zavajanje o vrsti mesa, pač pa za sum, da gre za športne konje, ki so kot taki neprimerni za prehrano ljudi.

Kot podaja mnenje podpredsednik socialnih demokratov, predsednik odbora za kmetijstvo in bivši kmetijski minister Dejan Židan o odmevni aferi na portalu Metina lista, med drugim pravi, da smo po njegovi oceni v Jugoslaviji imeli boljši neposredni nadzor nad proizvodnjo živil, s hkratnim večjim številom opravljenih analiz, ob tem pa še opozarja na lanskoletni dodatno zmanjšani nadzor nad proizvodnjo živil, zaradi linearnega zmanjševanja stroškov, ko je bila v želji po reorganizaciji tudi ustanovljena Uprava za varno hrano in veterinarstvo, na katero pa niso bile prenesene vse pristojnosti.

Ker športni konji zaradi dovoljene uporabe pripravkov in zdravil v adresurne namene, niso nikakor primerni za prehrano ljudi, Židan opozarja, da je po njegovi oceni afera konjsko meso bolj tvegana, kot to prikazuje evropska in domača oblast, hkrati pa kritizira nezavedanje  problema in počasnost odziva Uprave za varno hrano in veterinarstvo, ki komaj zdaj čaka na navodila Evropske komisije o pričetku vzorčenja, kar so v resnih državah že naredili.

Vir: Finance.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. porabje
      18.02.2013 ob 14:24 porabje

      Odtistogamau, gda v uniji špekularizirajo s poledélstvon ménje lidí má živino, komaj je mesau. Mésto toga pa lidje jejo kobilice, pa ščörec. Grozno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.