https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO: Razstava Genij - Da Vinci v Ljubljani odprla svoja vrata

Ljubljana, 19.02.2013 ob 7:00  

»Izumitelj, slikar, znanstvenik, inženir, kipar, anatom, biolog, glasbenik, arhitekt, filozof ... Leonardo da Vinci je bil vse to in še več,« so zapisali na uradni spletni strani razstave, ki si jo je v šestih letih ogledalo več kot milijon ljudi. Svetovno razstavo »Genij - Da Vinci«, ki gostuje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, si lahko ogledate

vse do 12. maja 2013. Videti in vedeti! Z očmi genija.

 

Z razstavo, ki si jo je ogledala množica ljudi v več kot 40 mestih po vseh svetu, je skupina Grande Exhibitions, ki ustvarja potujoče razstave, pripravila doslej najobsežnejšo razstavo o Leonardu. S sodelovanjem muzeja Il Genio di Leonardo da Vinci Museo v Italiji in Pascala Cotta iz Lumiere Technology v Franciji razstava oživlja genija Da Vincija kot izumitelja, slikarja, znanstvenika, anatoma, inženirja, arhitekta, kiparja in misleca. 

Z več kot 200 fascinantnimi, interaktivnimi in poučnimi razstavnimi eksponati, med katerimi je 75 mehaničnih izumov v naravni velikosti, razstava ponuja edinstven vpogled v um najbolj markantnega renesančnega človeka. Tako si v Ljubljani lahko ogledamo Leonardove mehanične iznajdbe v velikem merilu, mnoge od njih so interaktivne. Izdelali so jih sodobni italijanski obrtniki, ki so natančno in poglobljeno preučili Da Vincijeve kodekse, faksimile fascinantne zbirke mojstrovih kodeksov, predstavitev Leonardovega življenja in zgodovinskega obdobja, Leonardovo skrivnostno abecedo in tehniko pisanja, reprodukcije Leonardovih presenetljivo točnih in podrobno razdelanih anatomskih risb, reprodukcije njegovih slavnih renesančnih slik v naravni velikosti, pripravljalne risbe za fresko Bitka pri Anghiariju, slovito podobo Vitruvijskega človeka in njeno razlago v 3D animaciji, edinstveni v svetovnem merilu, 3D animacijo Zadnje večerje, projicirano v naravni velikosti, 3D animacijo o ustvarjanju Mone Lise, 3D animacijo velikega konja za družino Sforza, izobraževalne programe za osnovno- in srednješolce, dokumentarni film Leonardo da Vinci in   trgovino Leonardo da Vinci, hkrati pa vizualno bogato razstavo imenitno dopolnjujejo pisne razlage izvedencev in muzejskih kustosov iz Vincija, ki imajo več kot petindvajsetletne izkušnje na tem področju.

Informacije o razstavi:

  • odprta je vse dni v tednu med 9:00 in 20:00,
  • razprostira se na nekaj več kot 1000 kvadratnih metrih,
  • ogled traja dobro uro in pol,
  • opremljena je z ustreznimi opisi vseh eksponatov v slovenskem in angleškem jeziku,
  • možnost ogleda posebnih filmov (Zadnja večerja, Mona Lisa, Skrivnost Mone Lise, Vitruvijski človek, Sforzov Konj, Leonardo da Vinci – človek, ki je hotel vedeti vse),
  • več informacij na www.davinci.si in http://www.grandeexhibitions.com/DV.php

CENIK:

Odrasli  

15 EUR/osebo

Otroci, dijaki, študenti, upokojenci (dijaki, študenti in upokojenci ob nakupu vstopnice predložijo veljavno dijaško/študentsko/upokojensko izkaznico)   

10 EUR/osebo

Družinska vstopnica (za družine do 2 odrasla in otroci do 18 leta; morebitne večje družine predhodni dogovor)   

39 EUR/družino

Šolske skupine brez vodenja (šolske skupine so organizirane skupine z najmanj 15 osnovnošolci ali srednješolci v spremstvu pedagoga)   

8,5 EUR/osebo; en spremljevalec (pedagog) na vsakih 15 v skupini brezplačno

 

Vodenje po razstavi se organizira po predhodni najavi za do 30 oseb. Doplačilo za vodenje je 30 EUR/skupino.

Otrok mlajši od 6 let, v spremstvu odrasle osebe, ima vstop brezplačen.

Fotografije: © 2013 Gospodarsko razstavišče in Grande Exhibitions

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2013 ob 19:57 Miha gost

      tega nebomo šli gleat lol to je kuj nekaj -.-

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2013 ob 11:48 marko gost

      razstava je odlična!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2013 ob 16:03 Jana gost

      Bila sem na razstavi s skupino in vodenje je bilo res neprofesionalno. ni vredno cene, ki smo jo plačali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.