https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Iskreno neotesana komedija nasmejala ljutomersko občinstvo

Ljutomer, 21.02.2013 ob 7:40  

Sinoči so se v Domu kulture v Ljutomeru gledalci dodobra nasmejali klovnski predstavi za odrasle Moja nit je rdeča. Gre za predstavo igralke Eve Š. Maurer in režiserke Maje Dekleva Lapajne, v kateri je sodelovalo tudi občinstvo.


S prvo slovensko celovečerno klovnsko predstavo za odrasle Moja nit je rdeča, je Eva Š. Maurer zavrgla stereotip o vlogi klovna, ki naj bi na odru zabaval le otroško občinstvo.

Sodobna klovnska predstava za odrasle je vstopnica v svet doživetij in odnosov, ki se jim v vsakdanjem življenju ne moremo predati. S pomočjo rdečega nosa, najmanjše maske na svetu, se Eva Š. Maurer potopi v fantazije različnih ženskih vlog, o katerih vsi po malem sanjarimo, a jih v resničnem življenju ni mogoče združevati. Zgodbe devetih popolnoma različnih junakinj so uprizorjene skozi prizmo humorja in parodije. Eva je tako zagrizena vohunka, spolno prebujena deklica, kičasta patriotka, nevesta brez ženina, noseča baletka in osamljena gospa pred menopavzo. Kako se odvije motek rdeče niti večera, je odvisno tudi od občinstva, ki predstavo sooblikuje, in ki je v predstavo vključeno.

Evi je pod režisersko taktirko Maje Dekleva Lapajne uspelo ustvariti kolaž odrskih žanrov, ki ga v predstavi dopolnjujeta še odlična kostumografija Jane Čoh in scenografija Tomaža Lapajne Dekleva. S pevskimi vložki, ki so nastali pod vodstvom Ane Duša in koreografijami, oblikovanimi z asistenco Krasimira Agina, se gledališko delo občasno prevesi v koncertni dogodek, kabare, baletno predstavo ali celo burlesko.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.