https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Križevcih na ogled razstava scenskih in kostumografskih rekvizitov

Križevci, 23.02.2013 ob 13:09  

V prostorih Občine Križevci je na ogled razstava scenskih in kostumografskih rekvizitov iz predstave Moj dežnik je lahko balon, avtorice Ele Peroci. Gledališka skupina Skok OŠ Križevci se je s to predstavo v šolskem letu 2010/2011 uvrstila med 12 najboljših otroških gledaliških predstav v Sloveniji 12, maja 2011 pa so nastopili na državnem srečanju otroških gledaliških skupin v Ljubljani in prejeli zlato plaketo.


Kot je povedala mentorica Katja Koroša, ki je priredila besedilo za predstavo in je tudi režiserka in dramaturginja omenjene predstave, so klobuki res edinstveni. Zato jih še vedno hranijo in občasno naredijo kje razstavo. Delali so jih nadarjeni učenci z likovnico Jožico Lešnik Švajger iz Maribora, ki je postala kar njihova desna roka pri sceni in kostumih za predstave. Lani je pomagala pri predstavi Zemlja pleše, letos je tudi že izvedla scensko in kostumografsko delavnico za letošnjo predstavo, katere premiera bo v začetku marca. Bila je tudi mentorica na Noči branja za starejše učence, ko so izdelovali čevlje, ki sta jih nosila Urška in povodni mož (več informacij o noči branja na OŠ Križevci najdete TUKAJ).

V predstavi Moj dežnik je lahko balon so se izkazali Kaja Čuk, Taja Vrbnjak, Žan Salaj, Ema Horvat, Lan Šiško, Tamara Meško, Mitja Mertuk, Julija Vajs, Ela Kajtna, Aleks Tobias, Tilen Šmelc, Gaja Šiško, Brina Godec, Maja Kavaš, Tjaša Marinič.

Utrinke s predstave in fotografije razstave v prostorih Občine Križevci pa si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji...

FOTO: Pomurec in OŠ Križevci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2013 ob 21:08 Andrej gost

      Čudovita šola in čudovita Noč branja

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.