https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

FOTO: Bomo v Prekmurju kdaj imeli drsališče kot ga imajo naši severni sosedi?

Dunaj, 26.02.2013 ob 11:00  

Se še spomnite, ko smo vsako zimo množično drveli na parkirišče pri nakupovalnem centru BTC v Murski Soboti in se prerivali v dolgi vrsti pred blagajno pred drsališčem? Ti časi so žal le še bled spomin, kajti Prekmurci smo tudi to zimo žal ostali brez drsališča. Kljub zatrjevanjem, da je drsališče prevelik strošek, bi nam pa morda lahko malo bolj oddaljen Dunaj s svojimi Dunajskimi ledenimi sanjami (Wiener Eistraum) dal idejo na prihodnjo zimsko sezono.

Šalo na stran, saj si v Prekmurju tega nikakor ne moremo privoščiti, vendar vseeno lahko že s samo idejo pridemo ljubitelji te priljubljene športne aktivnosti mogoče kmalu na svoj račun.

Priljubljeno drsališče na Dunaju »Dunajske ledene sanje«, ki je omenjeno v uvodnem stavku, se odpre vsako leto proti koncu januarja in je ljubiteljem drsanja na voljo vse do sredine marca.  Meri kar 7.000 kvadratnih metrov in vsako leto privabi več kot pol milijona obiskovalcev. Ob veliki ledeni ploskvi je po romantično osvetljenem parku med drevesi speljana tudi 750 metrov dolga vijugasta ledena steza, ki »Dunajskim ledenim sanjam« da še dodatni čar.

Otrokom in začetnikom je za drsalne začetke brezplačno na voljo 450 kvadratnih metrov velika ledena površina, ki se ob večerih spremeni v progo za curling. Poleg drsalk različnih velikosti, ogretih s toplim zrakom, pa so najmlajšim navdušencem na voljo tudi pingvine za oporo pri drsanju. Ker dajejo organizatorji velik pomen varnosti otrok, si ti lahko brezplačno izposodijo še čelade in stabilnejše drsalke z nastavljivim dvojnim rezilom.

Ne smemo pa izpustiti niti podatka, da imajo skupine otrok dunajskih šol in vrtcev med tednom drsanje brezplačno.

In v Murski Soboti? Žal si takšnega drsališča zares ne moremo privoščiti, vendar pa nam je Dunaj lahko vzor, kako bi lahko bilo. Že sam podatek, da Dunajčani z gostinsko ponudbo ob drsališču zaslužijo precejšnje zneske, govori zase. Poleg klobasic, bio nabodal, pit, burgerjev in zvitkov do palačink, cesarskega praženca in mandljev, ne manjka niti kuhano vino. Kdo se lahko takšni ponudbi upre?

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija