https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Naj prostovoljci murskosoboške občine prejeli priznanja

Murska Sobota, 01.03.2013 ob 7:00  

Župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec je letos že drugič podelil priznanja naj prostovoljcem murskosoboške občine.


V štirih kategorijah so priznanja prejeli: Marko Lenarčič kot naj prostovoljec, ŠKTD Kroške tikvi kot naj prostovoljno društvo, Župnijska Karitas Murska Sobota kot naj prostovoljna organizacija ter Škofijski klic dobrote kot naj prostovoljni dogodek.

Vsak lahko prispeva k dobrodelnosti

Župan Anton Štihec je v uvodnem nagovoru izpostavil, kako pomembno je za družbo, da v njej potekajo prostovoljne dejavnosti na vseh ravneh življenja. Izpostavil pa je dejstvo, da se prostovoljstvu namenja premalo pozornosti. Povedal je tudi, da je pojem prostovoljstva zelo širok in ga ne moremo enoznačno definirati; gre za vsako dejanje, ki ga človek stori z lastno voljo brez plačila, pri tem pa obogati tako drugega kot samega sebe. Štihec, ki tudi sam prostovoljno pomaga srednješolcem pri matematiki, je na koncu pozval: »Vsak izmed nas ima v sebi veliko znanja in sposobnosti. Želim si, da bi vsak prispeval del sebe in pomagal ustvarjati tako družbo, v kateri bomo vsi zadovoljni.«

Naj prostovoljci 2012 z županom 

Naj prostovoljec 2012 – Marko Lenarčič

Marko Lenarčič je mlad prostovoljec, ki že vrsto let opravlja prostovoljna dela v murskosoboški Hiši Sadeži družbe. Aktiven je na mnogih področjih; vodi ustvarjalne in glasbene delavnice, tečaje angleščine za odrasle, pomaga pri izvedbi in koordinaciji različnih projektov …

Priznanje si je prislužil s svojo zavzetostjo, sposobnostjo motiviranja sovrstnikov za prostovoljstvo ter povezovanjem med generacijami. »To priznanje ne pomeni, da sem nekaj, ampak da sem na pravi poti,« je izpostavil Marko Lenarčič.

Naj prostovoljno društvo 2012 – ŠKTD Kroške Tikvi

V Športno-kulturno-turističnem društvu so že od leta 2008 aktivni na kulturnem, turističnem in športnem področju. Organizirajo različne dogodke, med njimi npr. Bezgov festival, ki je bil v minulem letu njihov najodmevnejši. Leta 2011 so ustanovili gledališko skupino, s katero doživljajo uspehe na različnih odrih.

V lanskem letu so se priključili tudi dobrodelni akciji za prizadete v poplavah, skupno pa so organizirali kar 29 dogodkov. S svojim delom povezujejo vse generacije v vasi. Priznanje sta v imenu društva prevzela predsednica Klavdija Pertoci in podpredsednik Primož Legenič. Priznanje jim, kot sta povedala, veliko pomeni, za konec pa sta sklenila: »Mi gremo naprej.«

Naj prostovoljna organizacija 2012 – Župnijska Karitas Murska Sobota

Župnijska Karitas je v lanskem letu praznovala 20 let delovanja. V tem času je bila njihova glavna naloga skrb za socialno in materialno ogrožene družine. Tem družinam in posameznikom pomagajo s paketi hrane in oblačil pa tudi s plačilom najnujnejših življenjskih stroškov. Njihovo poslanstvo je skrb za osamljene, bolne, ostarele, brezdomne in osebe s posebnimi potrebami.

Priznanje je prevzela tajnica ŽK Murska Sobota Dragica Raj, ki je med drugim dejala: »Čeprav je naše delo tako, ki naj ne bi zahtevalo neke pozornosti, smo hvaležni za to priznanje; obenem pa je to tudi obveza, da še naprej prinašamo luč pomoči potrebnim.«

Naj prostovoljni dogodek – Škofijski klic dobrote

Na dobrodelnem dogodku, ki je potekal lansko leto, so zbirali denar za dečka Maja. Deček je zaradi hude bolezni priklenjen na invalidski voziček in potrebuje 24-urno nego, poleg tega pa sta oba starša ostala brez službe. Z zbranim izkupičkom so družini omogočili selitev v pritlično stanovanje.

Priznanje je prevzel murskosoboški župnik Goran Kuhar, ki je izpostavil: »Hvaležen sem vsem, ki so pomagali pri zbiranju sredstev za Maja. Predvsem pa sem hvaležen staršem, ki se niso sramovali priznati, da potrebujejo pomoč. Naj bo to tudi vsakemu od nas spodbuda, da bomo pripravljeni dajati in sprejemati pomoč, brez ozira na to, da bi nam to bilo v sramoto.« 



    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.03.2013 ob 8:47 kozorog gost

      Čestitam, naši politiki si naj vzameje vzged in jih naj posnemajo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.