https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V eksploziji plinske jeklenke v Ljutomeru huje poškodovana lastnica stanovanja

Ljutomer, 01.03.2013 ob 13:10  

Sinoči, nekaj po 21. uri, je prišlo v stanovanju večstanovanjskega bloka na Postružnikovi ulici v Ljutomeru do močne eksplozije. Eksplozijo so slišali tudi policisti na policijski postaji, ki je v neposredni bližini kraja dogodka.

 

Dva policista sta takoj z gasilnimi aparati iz policijske postaje stekla do stanovanja nasproti policijske postaje, v katerem je prišlo do eksplozije. Pridružil se jima je tudi občan, ki živi v soseski. Policista sta z gasilnimi aparati v stanovanju omejila začetni požar, nato pa so skupaj iznesli hudo poškodovano  64-letno stanovalko, ki je živela sama. Poškodovanka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v soboško bolnišnico.

Na kraj so z gasilnimi aparati pritekli še trije policisti, ki so do prihoda gasilcev omejili začetni požar. Požar so dokončno pogasili gasilci, ki so zelo hitro prišli na kraj dogodka in tako preprečili ogroženost drugih stanovanj v bloku.

Kriminalisti so z ogledom kraja ugotovili, da je eksplozija nastala zaradi uhajanja plina iz dveh plinskih jeklenk, ki sta bili namerno odprti. Motiv za to dejanje še ugotavljajo. Zaradi dima in strupenih plinov je iskalo zdravniško pomoč več stanovalcev, med drugim tudi oba policista in občan, ki so prvi prišli na kraj dogodka.


FOTO: Andrej Bedek / Murski val

Eksplozija je naredila veliko škodo. Poleg popolnoma uničenega stanovanja  je poškodovanih  še pet drugih stanovanj, 13 avtomobilov, ki so bili parkirani pred blokom. Zlomljenih je tudi več stekel v sosednjem stanovanjskem bloku. Tuja krivda izključena. Zoper poškodovano lastnico bo zaradi povzročitve splošne nevarnosti podana kazenska ovadba.

Komandir Policijske postaje Ljutomer bo za občana in oba policista, ki so poškodovanko rešili iz gorečega stanovanja, predlagal za podelitev priznanja policije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.03.2013 ob 22:11 novinarji gost

      Malo več strokovnosti prosim. Ne samo "kopipaste" od policije. Tam imajo en hud jezik. Lahko bi ga imenovali policijščina. Ko imajo njega za njo in podobne fore. V glavnem jeklenka ni eksplodirala. Samo plin iz jeklenke. Jeklenke so ostale cele. Lahko si jih na kakšnem portalu ogledate. Čudno, da namesto jeklenke ni bila bomba, kot eni radi rečejo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.