https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurje vabi prostovoljce k popisu voda

02.03.2013 ob 7:30  

Danes poteka akcija »Očistimo vode«, ki opozarja na odpadne vode, ki se odtekajo v naše vodotoke. K popisu vabi vse prostovoljce.

Foto: Eržen Jure

Kot poroča Pomurje.net, želijo z vseslovensko akcijo, ki je namenjena ohranjanju slovenskih vodotokov, na pobudo Društva za vodne aktivnosti Drava in soorganizatorja (Ekologi brez meja in Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije TRS), opozoriti slovensko javnost in odgovorne, na velik delež neočiščenih odpadnih voda, ki odtekajo v slovenske vodotoke, vode kraškega podzemlja in podtalnico.

Dejavnosti akcije bodo usmerjene v popis izpustov neočiščene komunalne odpadne vode, odpadnih industrijskih voda, izcednih voda iz deponij ter slabo delujočih čistilnih naprav. Opise izpustov in iztokov s fotografijami, bodo vnesli v interaktivni atlas slovenskih voda, ki bo objavljen na ocistimovode.si., ugotovitve pa poslali odgovornim službam  ter domači in mednarodni javnosti.

Pri vnosu podatkov v intrakivni atlas bo sodelovala tudi ekipa glasbenikov (Vlada Kreslina, Arneta Hodaliča in Matevža Lenarčiča), ki bodo 9., 16. in 23. marca, poleg popisa, o problematiki še spregovorili s predstavniki lokalnih društev in civilnih gibanj.

Ker je na mokrih nabrežinah velika nevarnost zdrsa, prostovoljcem svetujejo previdnost pri preiskovanju vodotokov. Na ogled terena naj se ne odpravljajo sami. Kadar so izpusti na nedostopnih in nevarnih mestih, naj približno lokacijo raje sporočijo kontaktni osebi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.