https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bodoči študenti, jutri se izteče prvi prijavni rok za vpis na fakulteto

04.03.2013 ob 10:30  

Jutri se izteče prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2013/14. Univerze v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in v Novi Gorici ter javni in koncesionirani samostojni visokošolski zavodi so za prihodnje študijsko leto razpisali 25.173 vpisnih mest za redni in izredni študij.


Kandidati lahko še do torka, 5. marca pošljejo visokošolski prijavno-informacijski službi samo eno prvo prijavo. V njej lahko po prednostnem vrstnem redu napišejo največ tri študijske programe, v katere se želijo vpisati in za katere izpolnjujejo oziroma bodo do rokov, objavljenih s tem razpisom, izpolnjevali pogoje za vpis.

Vpisni obrazec je dostopen tudi na spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb. Kandidati pa lahko prvo prijavo oddajo tudi na spletnih straneh posameznih fakultet.

Od skupno 25.173 vpisnih mest jih je 23.376 namenjenih za slovenske državljane in državljane držav EU, 19.815 mest za vpis v 1. letnik, za nadaljevanje študija v višjih letnikih po merilih za prehode pa je na voljo 3387 mest.

Za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva je razpisanih 1797 mest, za vzporedni študij in za diplomante pa je razpisanih 174 mest.

Podatki o še prostih vpisnih mestih za drugi prijavni rok, ki bo trajal od 22. do 29. avgusta, bodo 21. avgusta objavljeni na spletnih straneh prijavnih služb univerz in na visokošolskih zavodih. V tretjem prijavnem roku od 1. do 5. oktobra se na redni študij lahko prijavijo tisti, ki so oddali prvo ali drugo prijavo in se v izbirnem postopku tekočega leta niso uvrstili v nobenega od študijskih programov, naštetih v prijavi, ter kandidati, ki se prijavljajo na izredni študij.

STA

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.