https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PROFIL

Andrej Petrovič - kreativni ustvarjalec unikatnih skuterjev iz Ivanec

6.3.2013  

Andrej Petrovič, ki je februarja dopolnil 23 let in živi v Ivancih, je študent turizma. Njegov talent je v povsem drugih vodah – privlačijo ga skuterji in se lahko pohvali z njihovim odličnim preoblikovanjem, ki mu je prineslo visoke uvrstitve na tekmovanjih doma in v tujini.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade,  zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Andrej je obiskoval osnovno šolo v Bogojini, nato se je vpisal na srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Radencih in zaključil šolanje kot turistični tehnik. Po srednji šoli se je vpisal na Ekonomsko šolo Murska Sobota Višjo strokovno šolo in diplomiral kot ekonomist, smer turizem, sedaj pa obiskuje zadnji letnik na Fakulteti za komercialne in poslovne vede v Mariboru, smer turizem. Kot otrok je Andrej želel postati paleontolog, kasneje natakar, ampak na koncu je izbral turizem. Njegove interese pa ne zapolnjuje samo turizem, ampak tudi skuterji, natančneje njihova predelava.


One Million Dollar Baby

Talentiran Pomurec si nikoli ni predstavljal, da bo nekoč predeloval skuterje, to je prišlo postopoma, ko so na začetku s prijatelji tu in tam začeli kaj predelovati ob vsakdanji vožnji. Skuter je Andrej hotel imeti že od nekdaj, še ko je bil otrok. Kasneje ga je tudi dobil, čeprav sem je pred tem še vozil s Tomosom.

Predvsem nemško sceno na področju skuterjev spremlja že 8 let, leta 2008 je potem tudi dobil nekaj idej ter v drugi polovici leta začel delati projekt, ki je kasneje dobil ime One Million Dollar Baby, ter potem še vsako leto nekaj dodal, izboljšal in dodelal v neko celoto.


Ustvariti unikaten videz skuterja

Mladi ustvarjalec je seveda na področju predelave skuterjev bil že na različnih tekmovanjih, ne le v Sloveniji, ampak tudi na Madžarskem in v Nemčiji, kjer poteka tudi najprestižnejše "styling" tekmovanje v Evropi. S projektom One Million Dollar Baby je dosegel 2. mesto v kategoriji Styling Pimped (Skuter Fest 2009 Hajdoše, Slovenija), 2. mesto v kategoriji Styling Pimped (Skuter Fest 2010 Hajdoše, Slovenija), 1. mesto v kategoriji Styling (skutermiting cilinder.si 2010 Miklavž na Dravskem polju, Slovenija), 1. mesto na Scooter Styling (V. Egümotors Scooter Weekend 2011, Kakucsring Madžarska) in 3. mesto na Best Artwork & Fairing (Scooter CustomShow 2012, Saarbrücken Nemčija).

Andrej pravi, da je bilo vsako tekmovanje zanimivo in vsako tudi drugačno, "saj spoznaš veliko novih obrazov in vidiš zanimive kreacije, vsekakor pa se mi je najbolj vtisnilo v spomin lansko tekmovanje na Scooter CustomShow-u v Nemčiji, saj tam vidiš samo najboljše v Evropi in je bila res nepozabna izkušnja."

Pri oblikovanju skuterjev ima rad predvsem krom in svetleče polirane dele, svetlo in živo barvo, za sam videz pa želi, da je nekaj unikatnega, kar se ne da kupiti, ampak moraš sam dodelati.

RC Team Noršinci

Andrej je tudi član skupine RC Team Noršinci, ki jo trenutno sestavlja šest članov. Skupaj s prijatelji so jo ustanovili pred skoraj tremi leti, ko je vsak pripravljal svoj skuter za mitinge v Sloveniji, ki so takrat bili v polnem razcvetu, tako da so potem šli na mitinge kot neka ekipa. "Predvsem kot neka ekipa pa smo bili za to, da smo drug drugemu pomagali pri sestavljanju in predelavah skuterjev za mitinge in smo se popoldan družili tako v garaži kot tudi zunaj," pojasnjuje kreativen študent.

In v čem so njihovi skuterji drugačni od preostalih? Andrej meni, da se njegovi skuterji od ostalih razlikujejo predvsem po samih optičnih spremembah, kot so barva, ročno polirani deli, razne drobne malenkosti in detajli, ki pripomorejo k celostni podobi, po preoblikovanju plastik in ne nazadnje tudi po čistoči in rednemu vzdrževanju.

Nov projekt v dirkaških vodah

Ukvarjanje s skuterji Andrej dojema bolj kot hobi, kot način življenja, saj stvari jemlje resno in se tega loti z veseljem. Predelovanje in tudi samo sodelovanje pri tem mu predstavlja velik finančni zalogaj, tako da se je potrebno pošteno potruditi, da potem na koncu nekaj nastane in lahko to tudi predstavi.

Seveda mu ob njegovem hobiju ostane še tudi nekaj prostega časa, ko se najraje dobi s prijatelji. "Ob lepem vremenu se zapeljemo na kakšno krožno vožnjo ter obvezno na kebab," nam v smehu doda Andrej.

Kakšni so pa njegovi načrti za prihodnost? Trenutno dela na novem projektu, ki pa je bolj v dirkaških vodah, tako da se ima namen čez slaba dva meseca spustiti v skuter pokalno prvenstvo Slovenije, ki ga skozi šest dirk na leto po Sloveniji organizira AMZS.

 

 

Andrejevih TOP 5:

Svetovni voditelj: ga ni (smeh).

Glasbena skupina/izvajalec: Pink, Robbie Williams

Knjiga/film: Harry Potter

Kraj v Pomurju: Moravske Toplice

Želja v življenju: predvsem zdravje, potem pa vse ostalo.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PROFILI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2013 ob 21:43 Iniesta8 gost

      Lepo, kar tako naprej.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2013 ob 11:31 slavistika gost

      v naslovu je narobe napisano iz Ivancev...napiše se iz Ivanec, lp

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.01.2016 ob 11:21 gost

      Gost - slavistika... sramota pa taka slavistika. Iz Ivanec je cista prekmurscina, pravilno slovensko je Ivancev, Odrancev itd.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.