https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Na dokležovskem mostu v Muro padel avto, voznik umrl

Dokležovje, 07.03.2013 ob 23:47  

Na mostu čez reko Muro med Veržejem in Dokležovjem, so nekaj po 19. uri opazili, da manjka del zaščitne ograje, zato so posumili, da bi lahko šlo za prometno nesrečo in možnost, da je avto zdrsnil v reko.

Pomurski gasilci in potapljači so po dobrih dveh urah iskanja iz reke Mure potegnili osebni avtomobil, v katerem so našli mrtvega voznika.

OKC Policijske uprave Murska Sobota je bil dne 7. 3. 2013 ob 19.11 uri obveščen, da je neznani voznik z avtomobilom, na mostu čez reko Muro med Dokležovjem in Veržejem, prebil zaščitno ograjo in zapeljal v reko. Na kraj dogodka so bili takoj po prijavi napoteni policisti, gasilci, reševalci in potapljači.

Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da se je voznik z avtomobilom peljal iz smeri Dokležovja v smeri Veržeja. Zaradi neprilagojene hitrosti je na mostu prebil zaščitno ograjo in zapeljal v reko Muro. Ob 21.25 uri so potapljači v narasli, deroči in kalni vodi našli osebni avtomobil VW Sharan, ki ga je vodni tok potegnil okrog 300 metrov od mostu.

Reka Mura (simbolna fotografija)

Gasilci so avtomobil potegnili iz vode. V avtomobilu je bil najden mrtev 41-letni voznik. Po poročanju Slovenskih novic naj bi šlo za Darka M. iz Murske Sobote, sicer policista na Policijski postaji Ljutomer.

Odrejena je bila obdukcija, ki bo pokazala točen vzrok smrti. Zaradi reševanja prometne nesreče je bila cesta popolnoma zaprta za ves promet do 23.50 ure.

    Fotogalerija