https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

U-8: Dve ekipi Mure 05 v finalu RIN-a

Turnišče, 11.3.2013  

Ekipi U-8 Športnega društva Nogometna šola Mura 05 sta svoje delo na polfinalnem turnirju RIN v Turnišču opravili z odliko. Obe ekipi sta bili zmagovalki svoje skupine in zato se je ŠD NŠ Muri 05 uspelo v finale, v katerem bodo tekmovale štiri najboljše slovenske ekipe, uvrstiti z dvema ekipama. V finalu RIN-a je tudi že selekcija U10 ŠD NŠ Mura 05.

Ekipa Mura 1 je v skupini A na svoji prvi tekmi premagal NK Krško in na drugi NK Marcos Tavares. V zadnji tekmi, ki je tudi odločala o udeležbi v finale RIN-a, se je pomerila z domačini NK Turniščem in zmagala. Ekipa Mura 4 je v skupini B prvo tekmo odigrala z NK Bistrico in se po zmagi z NŠ Roberta Korena uvrstila v veliki finale. Z zmago nad Kungoto potrdili 1. mesto v skupini.
 
Na podelitvi pokalov in priznanj je bil v ekipi Mura 1 za najbolj perspektivnega igralca izbran Tim Huber, pri Mura 4 pa Renato Gabor. Ekipi je vodil trener Jožek Špilak. Tehnični vodja selekcije U-8 je Stanko Sedonja. Polfinalni turnir si je ogledal tudi predsednik ŠD NŠ Mura 05 Damir Banfi.

Izbrani so bili najbolj perspektivni igralci iz vsake ekipe:

Tim Huber (Mura 05 1)
Rok Horvat (Planika Turnišče)
Lan Lekše (Krško C)
Marcos Tavares (NŠ M. Tavares)
Renato Gabor (Mura 05 4)
Domen Donko (Srednja Bistrica)
Miha Preksavec ( NŠ R.K. Dravograd)
Kai Schlauer (AJM Kungota)

 

Podrobneje si lahko rezultate ogledate v priponki spodaj:

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    11.03.2013 ob 14:25 bilošto gost

    samo eno. čestitke igralcon Mure pa sramota za oba trenerja Jožeka še bolj pa SERONJA, ki je DVAKRAT vrgel žogo na igrišče in s tem preprečil gol nasprotniku, ko je le ta bil v gol šansi, kao pobegnula mi je. Po tekmi se niti slučajno ni opravičil za to sramotno dejanje, katero pa sploh ni bilo prvič. Glavno ka smo mi dele, samo to de pijsalo v novinaj.

    28 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    11.03.2013 ob 14:55 gledalec gost

    Bil sem gledalec na omenejni tekmi, trener se je obnašal korektno na žalost to ne morem dejati za g. Sedonjo, ki je res z svojimi dejanji sramotil sam sebe kot tudi klub. Zanima me kaj bo na to rekel g. Štivan, menin, da če bo zvedel za omenjeni incident bo tudi ustrezno ukrepal. Nenazadnje govorimo o selekciji U8, kjer takšna sramotna dejanja ne spadajo na igrišče oz. pri nobeni kategoriji se ne obnaša tako. Bi pa bilo res dobrodošlo, da se g. Sedonja opraviči za svoja dejanja ter tako dogaže, da je človek, ki je naredil napako!

    27 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    11.03.2013 ob 14:59 fair play gost

    čestitke mladeničem..........je pa žalostno da gledajo to nekorektnost, kot je zgoraj omenjeni napiso...dejansko pa kaj ima ta SERONJA SPLOH ZA POČETI ZRAVEN TRENERJA, bi človek pomislil, da opravlja naloge tehničnega..................izgleda, pa da dela sranje in brca v plastenke ter meče žogo na igrišče...............vse to si otroci zapomnijo in mislijo, da je prav tako

    23 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
    11.03.2013 ob 15:28 gas gost

    Ta takoimenovani tehnični ”Seronja” se obnaša še naprej extravagantno v vsej svoji veličini tako da dokazuje svoj nizki nivo in umazano igro katere so žal deležni tudi naši mladi upi ekipe...res žalostno za človeka v takih letih ko bi mogel biti vzgled in ponos mladini, ne zmore pa drugega kot nešportno reagirati na pač male napake igralcev in z metanjem žog, kulijev, plastenk in še česa na igrišče kazati vso svojo veličino v nešportnosti. Kako se bodo obnašali ti naši mladi upi ob vsem tem dogajanju? Verjetno prav tako nešportno kot za njih nekdo, ki bi jim moral biti vzor. Upam, da se vodstvo premakne in ustrezno reagira. Čestitke pa ekipi. To pomeni le dečkom brez trenerja in tega ka misli da je ”Seronje”.

    25 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
    11.03.2013 ob 15:40 cardas gost

    Vsepovsod so ljudje ki vcasih malce nepristransko gledajo na potek tekem,toda za gospoda Sedonjo bi pa bilo zares potrebno razmislit ce sodi da stoji ob igriscu in dela incident za incidentom.Zal dela sramoto sebi pa tudi celotni selekciji,saj so vcasih njegova dejanja tako kontraverzna da ljudje pozabijo gledat te mlade nogometase in se obadajo z njim.

    23 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
    11.03.2013 ob 16:05 muraš gost

    vseeno je za dogajanje na klopi na igrišču odgovoren trener ki je tudi na plačilni NŠ MURE in bi moral odstraniti osebe .sicer pa ta človek nima kaj iskati blizu NŠ ,da se hoče s takšnim obnašanjom priti do rezultata pri dečkih u8 je res bolano .zato se trener zamisli g.Štivan TI PA UKREPA J NEJ KA SAMO HVALOSPEVE DAJATE V JAVNOST...tudi slabe rezultate mladiskih in kadetskih ekip so potrebni analize,če so nej sposobni jih zamenjati nej pa je tudi NŠ kot sociala trenerom kateri so nej sposobni predati znanja deci .džabe imeti znanje katerega neveš prenesti na druge

    26 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
    11.03.2013 ob 16:11 nekdo gost

    Oh, sama nevoščljivost vas je. Če bi bili na tekmi, ne bi takšne neumnosti pisali. Za blatenje človeka se pač vedno da najti neka prirejena neresnica, v kateri potem pač uživajo in se naslajajo tisti, ki jim je uspeh ekipe v nosu. Že s tem, ko človeka nekateri imenujete namerno "Seronja" kažete svoj nizki nivo kulture in vzgoje.

    6 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
    11.03.2013 ob 16:16 xx gost

    KAK VAS VSE BOLI USPEH FANTOV U8,ČE KAJ IMATE PROTI g.SEDONJI MU TO POVEJTE V OČI,NA PA DA SE SKRIVATE POD RAZNIMI IMENI,ČARDAŠ RAJE PIŠI O TEM DA STE SE MALO NE STEPLI KO STE ŠLI NA HRVAŠKO,KAO IGRA DINAMO ZAGREB A OD DINAMA NI BILO NE DUHA NE SLUHA,POMETAJ PRED SVOJIM PRAGOM,KER ČE NEBI BILO MURE TUDI VAS NEBI BILO NA NOGOMETNEM ZEMLJEVIDU. PA BREZ ZAMER IN LEP DAN NAPREJ VSEM.

    6 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
    11.03.2013 ob 16:25 XX gost

    PA ŠE TO ČARDAŠ---------ČE STE TAKO DOBRI, KJE PA JE VAŠA EKIPA?

    4 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
    11.03.2013 ob 16:34 blabla gost

    Štivan in njegva banda odijte iz kluba, ka ste samo škodo narejdle. Čas de svoje pokazo.

    21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
    11.03.2013 ob 16:36 xx1 gost

    ne se blamirat XX!! nejsan s čarde, ampak glede na finančne vložke dela čarda napram mure čudeže!!

    22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
    11.03.2013 ob 16:43 aaa gost

    Tao san že večkrat čuo ka majo enga totalno pritišnjenoga polek... slab vzgled za deco, sicer se pa bole more zamislite tej stari, ka ma tao za obnašanja...

    22 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
    11.03.2013 ob 17:34 ne-sodi gost

    Bistvo članka je bil uspeh dveh murinih ekip, ki pa vam je očitno povsem v nosu in iz nevoščjivosti preusmerjate pozornost na g. Sedonja in o njem širite laži. O vzgoji otrok in vzorih čardaš in še marsikdo drug, pa bi se dalo krepko razglabljati. Ti, in vsi tisti, ki blatite g. Sedonjo najprej pometite pred svojim pragom in se najprej zazrite v sebe in potem sodite drugemu. Če bi vi vsi, ki ste pisali komentarje dejansko bili na tej tekmi in bi ji pozorno sledili na igrišču in dogajanju okrog igrišča, ne bi nasedali nekomu-primitivcu, ki si je ponovno namislil laži, v katerih sedaj uživa in se naslaja in očitno ima kar nekaj slepih kur, ki mu sledijo. Vsekakor pa si kritiko zaslužijo navijači Turnišča. Pa brez zamere in lep dan še naprej

    8 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
    11.03.2013 ob 18:12 Guru gost

    Hehe opet tej xx gost. Ge si ti vido ka se je štoj v čardi zavolo dinama zbiu? . Očitno ti je nej jasna politika fuzbala ka so tekme pa nasprotniki določeni naprej na razporedi tak ka nej na pamet. Ne ven ka se spravlaš na takšen nivo ge jasno kažeš svojo inteligenco neznanja in brezveze mlatenja prazne slame. Tak kak so tej starši složni v Čardi nešterne ekipe lejko samo senjajo in nemajo razloga ka bi se štoj biu med seuf. Sicer pa kelko je meni znano so šli vsi dečki keri konstatno obiščejo treninge in si to tuj zaslujžijo ka idejo. Tak ka daj rejsan malo zdigni svoj nivo inteligence pa rajši grable pa motiko v roke pa gasa, ka je več kak očitno ka nemaš pojma o tehniki razporedov tekem, še menje pa o dogajanji v Čardi. Rejsan pa je ka se stric Sedonja malo preveč spiščavle na nivo niskotnosti, saj smo bili priča na večih tekmah , ka so letele stvari po igrišči in to deci v glavej. Pa nejsan nej z mure pa nej s čarde ampak pravin nasplošno kak gledalec.

    20 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
    11.03.2013 ob 18:19 Guru gost

    Aja še to gost xx. Mislin ka so čardaši pokazali malo več kak muraši, gle na to ka pobejrajo po turnirih lovorike na kere mura nanč ne vupa ite oziroma se prijavite, ker kelko vidin pa šten o tejh čardaših so zelo uspešni. Ne pravin ka so muraši nej dobri, pravzaprav so ta deca vsi na višjen nivoji kak tij, bar znajo politiko fuzbala za razliko od tebe. Čestitke vsen ten malin fuzbaleron, vodstvo mure pa naj rejsan malo razmisli, če se več spodobi takšoga človeka davati kcoj k deci ge je drujga nej kak slab vzgled športnosti in športnoga obnašanja, kak je že nekak zgoraj napijso.

    19 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
    11.03.2013 ob 18:32 xy gost

    ja resno bi trbelo še kakšno vrstico napijsati o blestečih predstavah kadetov in mladincov. prejšnji vikend so kasejrali 9 komadov od predzadnih na skupni lestvici, tej vikend pa 10 od predpredzadnih (jarenine ne štejmo poleg, ka so samo turisti v toj prvi ligi...). dali pa so lekar 2 vse skup na 4 tekmah. Saka čast Štivan, topič pa Malačič!!!

    2 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
    11.03.2013 ob 19:58 cadas gost

    Ne boli me upeh Murasev in jim iz srca cestitam,ker sem tudi sam navijac Mure,toda ni pa mi vseeno da se dogajajo take stvari ob igiscu ki niso v cast Muri in ce bi zelel dobro(xx)muri bi bi podobnega mnenja.Kot sem ze napisal fantje igrajo super in bi najbrz tudi brez teh incidentov premagali Turnisce ,ampak glej kaj se zdaj dogaja .....namesto da bi izrazili cestitke fantom se obadamo z g.Sedonjom.Ce pa se predstavim kot Cardas pa ni treba da takoj (xx)napadas Cardo,ker tam delajo podobno in jih krasijo podobni uspehi za razliko pa brez takih incidentov kot pri Muri!

    22 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
    11.03.2013 ob 20:24 cardas gost

    Gostxx,samo nekaj ti povem!Nevem koliko poznas selekcijo Mure u8,ampak ko napises da ce nebi bilo Mure nebi bilo drugih na nogometnem zemljevidu ti povem samo to....ta selekcija ki je pozela tak uspeh so zaceli:::Legen -Beltinci,Graj-Bistrica,Skrilec-Carda,Pucko je prise sele zdaj iz Bogojine in zdaj se vprasaj koliko jih je bilo od zacetka pri Muri in vprasaj se ce niso vsaj malo zasluzene tudi druge nogometne sole da je zdaj lahko objavljeno v Pomurcu da sta dve ekipi med 4 najboljsimi ekipami v Sloveniji.Skrajni cas je da zacnejo sodelovati med sabo,ker samo tak se lahko vzgojijo dobri igralci,ljudi ki pa ne dajejo dober vzgled pa jih je treba odstraniti in to je bil moj namen da sem se sploh oglasil.

    25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
    11.03.2013 ob 20:45 žoga gost

    Sem si ogledal vse tekme polfinale RIN-a v Turnišču in najprej vse čestitke NK Turnišču za odlično organizacijo turnirja. Poskrbeli so za vse (še ogled smučanja). Vse ekipe so prikazale lepo igro in vse čestitke tudi vsem malim nogometašem ter njihovim trenerjem. Moje osebno mnenje je, da je skupina B bila lažja od skupine A in zato ekipa Mure 4 praktično ni imela pravega nasprotnika. Ob tem je potrebno čestitati tudi ekipi NK VIRS Bistrica, ki je z fanti letnika 2005 (U7) dosegla v tej skupini odlično 2. mesto. V skupini A je zadnje srečanje med Muro 1 in Turniščem odločalo o udeležencu finala. Sam sem mnenja, da bi si po prikazanem pot v finale zaslužili obe ekipi a napredovala je lahko žal samo ena ekipa. Kot vsa ostala srečanja sem pozorno spremljal tudi to in začuden sem, ko berem komentarje na forumu. Sem po prebranem mislil, da nisem bil na tem turnirju. Ker nisem navijače nobene od sodelujočih ekip lahko mirno povem, da sem zgrožen nad napisanim. Vse kar podtikate g. Sedonji ali g. Seronji ke čista laž! Žoga je res priletela na igrišče, vendar samo enkrat in še ta je ušla fantom Mure 4, ki so se pripravljali za naslednje srečanje. Če bi dobro opazovali bi videli, da je g. Sedonja ali g. Seronja okaral svoje fante in jim tudi prepovedal nadaljno igro - ogrevanje z žogo. Žoge so na igrišče priletele tudi na drugih srečanjih in v nobenem primeru niso vplivale na rezultat. Sam bi dodal, da je spoštovanja vreden uspeh pomurski ekip, ki so bile obeh skupinah na 1 in 2 mestu. To je dokaz, da se v Pomurju z mladimi odlično dela. Zato jim bodimo v ponos, saj ko berejo zgoraj napisane komentarje se verjetno opravičeno zgražajo. Če sem na začetku pohvalil organizacijo pa bom na koncu okaral navijače domače ekipe, ki je na razglasitvi rezultatov žvižgala fantom Mure!

    12 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
    11.03.2013 ob 22:17 Varašanec gost

    Čestitke vsem mladim igralcem, ki so nastopali, nastopajo na turnirjih. Res je v Pomurju nenormalno veliko talentov, pravih nogometnih biserov. Čestitke vsem nogometnim šolam Pomurja. Vedno radi kritiziramo, tudi sam, premalo krat pa pohvalimo koga.Pohvalimo vse mlade, ki so res v vrhu med svojimi vrstniki. Naloga vseh klubov, šol,...Pomurja je pa,da bodo tam tudi, ko bodo mladinci člani....

    18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
    15.03.2013 ob 17:01 liverpool gost

    JOE vsaka čast na rezultatu...tudi v drugih selekcijah se dela dobro in transparentno...g. Koordinator čestitke na organizaciji in izbiri mladega kadra med trenerji...fantje so predani delu in lepo delajo z našimi otroki...predvsem selekcije U-8, U-9 in U-10

    0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
    19.03.2013 ob 8:41 barcelona gost

    hy tisti keri takše pišete ste za meni bedaki.ne žalim nikoga , to so otroci kerin je nogomet igra. dosta ste krijvi starši ka napihavlete ,pa ka so mocarti in neven ka še.lep dan.

    1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.