https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO: Na mednarodni konvenciji v Budimpešti nagrajen tudi Dejan Marič

Budimpešta, 13.03.2013 ob 10:00  

Mednarodna tatoo konvencija v Budimpešti je znova postregla s številnimi slikovitimi tatoo-ji in drugimi atrakcijami. Izkazal se je tudi Pomurec Dejan Marič.

Med 1. do 3. marcem je v trgovskem centru »Lurdy ház«v Budimpešti v potekala III. Mednarodna tattoo konvencija, na kateri je sodelovalo skupno 125 udeležencev iz Rusije, Velike Britanije, Avstrije, Madžarske, Nemčije, Italije, Norveške, Romunije, Grčije, Švice, Bosne in Hercegovine, Francije, Brazilije, Portugalske, Slovaške, Bolgarije, Poljske, Španije in ZDA. Tudi Slovenija je imela svojega predstavnika in sicer jo je zastopal mojster Dejan Marič iz Lipe.

Prireditelj je pripravi tudi tekmovanje iz izbor najboljših tattoo-jev, in sicer je prvidan potekalo tekmovanje v kategoriji za tattoo dneva. V soboto je potekal izbor najboljšega barvnega tattoo-ja, za najboljši orientalski tattoo, za najboljši tradicionalni tattoo in za najboljši tattoo dneva. V nedeljo so izbirali najboljši tattoo stare in nove šole, za najbolj realističen tattoo, za najboljši črno-beli tattoo, najboljši tattoo dneva ter najboljši tattoo sejma.

Poskrbeli so tudi za atrakcije

Konvencijo je popestril Lord Insanity z zares noro prestavo, pri čemer je z ušesi vlekel motor, na ušesa in nos pa si obešal najrazličnjšee predmete. Predstava je bila vsekakor primerna le za tiste z dobrim želodcem.

Prekmurec Marič nagrajen za svoje delo

Število sodelujočih držav in posameznih udeležencev priča o močni mednarodni konkurenci, s katero se je zelo dobro boril tudi naš predstavnik Dejan Marič s spremljevalno ekipo. Tretji dan tekmovanja si je z izdelanim tatoo-jem prislužil tretje mesto mesto v kategoriji za najbolj realističen tattoo.

Besedilo in foto: Bojan Sobočan

V galeriji pa vam ponujamo še nekaj utrinkov s III. Mednarodne tattoo konvencije v Budimpešti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.