https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Upokojenci iz Črešnjevcev in Zbigovcev izvolili novo predsednico

18.03.2013 ob 8:30  

V soboto 16. marca je v dvorani gasilskega doma v Zbigovci potekal 27. redni letni občni zbor pododbora Črešnjevci - Zbigovci , ki spada pod Društvo upokojencev Gornja Radgona.


Pododbor Črešnjevci - Zbigovci šteje 217 članov. Kot so povedali, so v minulem letu realizirali skoraj vse cilje, ki so si jih zadali. Dosedanji predsednik Alojz Trstenjak je izpostavil vedno bolj vidno problematiko med njihovimi člani, pomanjkanje finančnih sredstev in tako posledično upada udeležbe na nekaterih njihovih izletih in srečanjih. Kar nekaj izletov so lani uspeli izpeljati, obiskali pa so tudi svoje najstarejše krajanke in krajane.

Predstavljen je bil tudi program dela društva in pododborov za leto 2013. V tem letu si želijo v društvu pridobiti nekaj novih članov, pomagati članom in članicam, ki so v stiskah (zaradi starosti, onemoglosti, bolezeni, pomanjkanja denarja), se udeležiti kulturnih in športnih dejavnosti, družabnih srečanj, obiskati starejše po domovih, se udeleževali srečanj na regijskem in republiškem nivoju ter se udeleževali raznih akcij.

Udeleženci občnega zbora so bili deležni tudi predavanja s strani Zdravstvenega doma Gornja Radgona. Slavica Mencigar je podrobno predstavila problematiko bolezni  osteoporoze, ki so jo najbolj deležni prav ljudje, ki so v jeseni svojega življenja.

Po razrešnici starega vodstva so izvolili novo vodstvo za štiriletno mandatno obdobje. Za predsednico so izvolili Fridau Antonijo, tajnico Hamler Marijo, podpredsednico Resnik Mari, članici predsedstva sta postali Jaušovec Vera in Srt Marija, člani upravnega odbora pa Trstenjak Alojz, Ivanek Otilija, Mlinarič Anica, ter Fajfar Anica.

Na koncu so bila podarjena skromna darila vsem zlatoporočencem v njihovem društvu, malo pozornost pa je prejel tudi dosedanji predsednik Trstenjak od svojih članov in članic v znak zahvale za uspešno in požrtvovalno vodenje tega društva.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.