https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: MPZ Cantate uspešno zakorakal v pomladne dni z narodnimi pesmimi

Beltinci, 20.03.2013 ob 7:30  

Minulo soboto se je v Kulturnem domu Beltinci odvijal koncert Narodnih pesmi in glasbenih vložkov, s katerimi je Mešani pevski zbor Cantate  pomagal premagati spomladansko utrujenost in spodbujati čute, ki v spomladanskih dneh še kako zaživijo.


Program se je začel z ljudskimi napevi kot so Nocoj pa oh nocoj, Lepo moje ravno polje, Venci beili, Mravla je v mlin pelala ipd. Občinstvo je začelo udarjati s petami, ko so na oder stopili mladi učitelji kitare in njihovi učenci. Najprej sta se prestavila Timotej Tivadar, ki obiskuje 1. razred Glasbene šole Beltinci in Daša Smodiš, ki obiskuje 2. razred. Za tem so učitelji pokazali kakšne čudovite melodije bodo ti in drugi vztrajni učenci znali igrati, ko bodo zaključili glasbeno šolo. Nastopila sta Dušan Slaček in Nives Zver ter navdušila občinstvo s svojo virtuoznostjo.

Ko je bilo občinstvo dovolj zagreto so na oder spet prišli pevci Mešanega pevskega zbora Cantate in zapeli del programa, ki ga pripravljajo za veliki dobrodelni koncert ob 5. Obletnici delovanja, ki bo 12. 4. 2013 ob 19:00 v Dvorani Park.

MePZ Cantate ima korenine v evangeličanski cerkvi in tako so že od samega začetka povezani z dobrodelnostjo in pomočjo potrebnim. Koncert so Cantatovci postavili kot zaključek projekta z naslovom KOŠČEK LJUBEZNI. Zbirajo se sredstva za društvo Namesto pike vejica, ki je združilo starše, sorodnike in prijatelje otrok, ki imajo najrazličnejše težave v razvoju, predvsem v gibanju Starši otrok so se odločili, da pri napredovanju svojih otrok, kjer drugi postavijo piko, oni naredijo vejico in gredo naprej.

Pomagajte tudi vi in združite dobrodelnost s prijetnim večerom polnim kvalitetne glasbe. PODARITE KOŠČEK LJUBEZNI za plačilo terapij in pripomočkov otrokom in mladostnikom z motnjami v razvoju iz društva Namesto pike vejica: Pošljite SMS sporočilo s ključno besedo VEJICA na številko 1919 in prispevali boste 1 EUR. Prispevajo lahko uporabniki mobilnega omrežja Telekom Slovenije. Številka je aktivna do konec aprila.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.