https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

MO Murska Sobota ob Uri za Zemljo: »23. marca ugasnite luči«

Murska Sobota, 22.03.2013 ob 7:30  

Murska Sobota se bo v soboto, 23. marca 2013, med 20.30 in 21.30 uro pridružila največjemu okoljskemu projektu sveta Ura za Zemljo. Tako bodo na ta dan v MO Murska Sobota tudi letos, že četrtič zapovrstjo ugasnili luči javne razsvetljave, tam kjer tehnologija to omogoča pa bo osvetlitev zmanjšana za 50%. Pozivajo pa tudi vse občanke in občane, da se akciji pridružijo.  

Ura za Zemljo je globalna okoljska iniciativa in partnerstvo z WWF ter Leo Burnettom. Vabljeni so posamezniki, podjetja, vlade in skupnosti, da ugasnejo luči za eno uro v soboto, 23. 3. 2013, ob 20.30 in tako izrazijo podporo okoljski trajnostni akciji. Koncept  letošnjega leta Ure za Zemljo je “Bom, če boš ti,” in vabi posameznike in organizacije, da pozovejo druge, da se zavežejo skrbi za planet ne le za eno uro, temveč tudi nadalje.

Slovenija v projektu sodeluje že četrto leto. V minulem letu je glavnemu koordinatorju projekta v Sloveniji OŠ Mihe Pintarja Toleda iz Velenja, uspelo k sodelovanju vključiti več kot 30 slovenskih občin. Izklopljene so bile luči na določenih kulturno zgodovinskih objektih, oglasnih panojih, mestnih razsvetljavah. V temi so ostali gradovi v Ljubljani, Celju, Slovenskih Konjicah, Mariboru, Velenju, Šoštanju in na Ptuju, številne ulice, zgradbe, trgi in muzeji… 

Iniciativi se bodo v mestni občini pridružili že četrtč in za eno uro izklopili dele javne razsvetljave oz. jo zmanjšali za polovico, s tem pa bo Mestna občina Murska Sobota privarčevala 38kWh električne energije. Med drugim bo ugasnjena osvetlitev spomenika na Trgu zmage in soboškega gradu.

V Mestni občini Murska Sobota občanke in občane prosijo, da sprejmejo to dejanje z razumevanjem in jih vabijo, da se tudi sami pridružijo k akciji ter tako v soboto, 23. marca 2013, med 20.30 in 21.30 v svojih domovih ugasnejo luči. 

Akciji se pridružujejo tudi v občini Lendava

Tudi Lendava v akciji ne sodeluje prvič. Letos bodo izklopili luči v naslednjih ulicah: Glavna ulica, Kolodvorska ulica, Kranjčeva ulica, Tomšičeva ulica, predel obvoznice ob Ledavi do Term Lendava ter predel obvoznice od krožišča v Kolodvorski ulici do trgovine Tuš. Prav tako pa tudi občane vabijo, da v svojih domovih za eno uro izklopijo luči oziroma kakšne večje porabnike električne energije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2013 ob 10:54 vedka gost

      http://www.anonmgur.com/up/e7fd91e6ef6f08ac7619c88154dce54a.jpg

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.03.2013 ob 11:44 hački gost

      Dajte ka norite z tem ugašanjem kak da bi tou kaj pomejnilo .Šparajte pri Muzaj pa pri nepomembnij skolpturaj ob vpadnicah v Mesto .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.03.2013 ob 11:48 aaa gost

      hački točno tak... lopovi GOTOVI STE!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.03.2013 ob 19:02 aaa in hački gost

      vuva nešolaniva se prosen ne glasita..ka je to nej v njihovij glavaj zraslo ampak pri malo bole čednij..svašta ka se najde fse tu gor ej...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.