https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO IN VIDEO: Dobrodelni kulturni večer s Prifarskimi muzikanti

Ljutomer, 23.03.2013 ob 11:28  

Sinoči je v Domu kulture Ljutomer potekala dobrodelna prireditev, ki jo je organiziral Karitas Župnije Ljutomer, zbrani denar pa bodo namenili socialno ogroženim družinam iz Ljutomera.


Dobrodelno prireditev ob materinskem dnevu sodelavke in sodelavci Karitasa pripravljajo že skoraj četrt stoletja. Nastopili so Prifarski muzikanti, folklorna skupina Leščeček iz Veržeja in recitatorji Rosa Potočnik, Jan Prelog, Cirila Štabuc, Damaris Kolarič, Milena Rakuša in  Marko Jerebič. Gostja večera je bila dr. Rosvita Pesek, zgodovinarka, novinarka in publicistka, zaposlena na Televiziji Slovenija, kjer je voditeljica večerne informativne oddaje Odmevi.

Obiskovalce je ob tej priložnosti nagovoril Andrej Zrim, župnik dekan v Ljutomeru in predsednik Karitas Ljutomer, prav tako je zbrane nagovorila Marija Pušenjak, ki se je zahvalila vsem nastopajočim, obiskovalcem, sponzorjem, ter dodala, da so z včerajšnjo prireditvijo skupno zbrali 2085 evrov. Namenili jih bodo dvema družinama v stiski, ki so ju izbrali skupaj s Centrom za socialno delo Ljutomer.

Po končani prireditvi so se obiskovalci družili v razstavnem prostoru, kjer je na ogled razstava skulptur in slik Milene Marije Reščič, namenjena pa je ženam in materam ob njihovem prazniku.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.