https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

ŠOS: Študente čaka leto negotovosti

 

Na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) ob začetku novega študijskega leta, ki se je začelo danes, opozarjajo na različne pomanjkljivosti, ki se pojavljajo v slovenskem visokošolskem sistemu.

Na ŠOS med drugim ugotavljajo, da so bolonjski študenti pogosto preobremenjeni s študijskimi obveznostmi, predvsem s samostojnim delom, ki se veča na račun manjšanja števila kontaktnih ur z mentorji oz. nosilci predmetov. Prav tako ŠOS študente opozarja, naj bodo pozorni pri plačevanju vpisnih in drugih stroškov, ki se v zadnjem času povečujejo, fakultete pa določene stroške zaračunavajo povsem neupravičeno.

Foto: Ciril Jazbec

Ob tem ŠOS izpostavlja, da država zmanjšuje socialne pravice študentov, saj po njihovem mnenju z Zakonom o malem delu nalaga študentom obveznosti, iz katerih študent ne bo imel nobenih pravic. Poleg tega pa obljube o novih štipendijah še niso realizirane, urejeno ni vprašanje zdravstvenega zavarovanja za študente nad 26. let, v prihodnje pa se predvidevajo spremembe, ki po mnenju ŠOS vodijo k elitizaciji visokega šolstva in uvajanju posojil ne pa k podeljevanju zadostnega števila štipendij. 

Informacije za bruce

Študentom prvih letnikov (brucem) so ob začetku novega študijskega leta na voljo številni informatorji, odgovore na številna vprašanja pa lahko najdejo tudi na kontaktnih številkah študentskih organizacij:

Ljubljana: www.sou-lj.si

Maribor: www.soum.si

Koper: www.soup.si

Preberite tudi:

- Študij v Sloveniji je rekreativna različica Tour de France

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.