https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Dobrodelno društvo obdarilo mamice ob njihovem prazniku

Murska Sobota, 26.03.2013 ob 7:30  

V društvu Pomagajmo odprtih src so letos že petič pripravili obdaritev mamic ob materinskem dnevu. Za mamice, ki so se iz različnih razlogov znašle v stiski, imajo štiri ali več otrok, in mamice otrok s posebnimi potrebami, so v soboto 23. 3. 2013 v Murski Soboti pripravili prijetno druženje. Na srečanje, ki so ga podprli Lidl Slovenija in drugi partnerji, so povabili 30 mamic iz cele Slovenije ter za njih pripravili tudi kratek kulturni program.   


»Že tako je znano, da se mamice raje odrečemo kakšni stvari v dobrobit otrok in družine. Danes pa je tega vedno več. Za razvajanje mamic običajno ne ostane veliko sredstev, zato smo se v društvu odločili, da jih enkrat letno razveselimo s skromnim darilom in prijetnim klepetom. To še posebej velja za mamice otrok s posebnimi potrebami, ki so jim z vsem srcem in energijo na voljo 24 ur na dan. Vsem tem mamicam poskušamo vsaj za nekaj ur privabiti nasmeh na obraz in jih vsaj nekoliko razvedriti,« je povedala predsednica društva Pomagajmo odprtih src, Cvetka Vereš.

»To je nekaj samo za mojo dušo«

Mamice so srečanja zelo vesele. »Veselim se tega srečanja mamic. Ne gre mi toliko za darilo, pomembno je, da za nekaj trenutkov pozabim na vsakdanje skrbi,« je povedala mamica Mateja. »Letos sem že tretjič na tem srečanju in to mi veliko pomeni. Razveselim se darila, saj si kozmetike nikoli ne privoščim, vse drugo je bolj pomembno. Čeprav gre za skromno darilo, sem ga iz srca vesela. To je nekaj samo za mojo dušo,« pravi mamica Alenka. 

Podjetje Lidl Slovenija je glavni podpornik letošnjega srečanja mamic. »Z društvom Pomagajmo odprtih src smo že sodelovali, jih poznamo in zato njihovo plemenito poslanstvo z veseljem podpiramo, saj se sklada tudi z našimi vrednotami. Tokrat smo za mamice pripravili številne pakete, s katerimi se bodo lahko ob njihovem prazniku malo razvajale ter številna oblačila, obutev in igrače za otroke. Srčno upamo, da jim bodo izdelki vsaj nekoliko polepšali njihov vsakdan, druženje ob materinskem dnevu pa jih napolnilo s kančkom pozitivne energije,« je povedal Gregor Kosi, generalni direktor podjetja Lidl Slovenija.

Izdelke za mamice so poleg Lidla Slovenija prispevala še naslednja podjetja: Avon, Storck, Narava, Pentagrama, Velana, Vivapen, Venera Kozmetika, Luxem, Selis, Europark in Mines team. Otroci OŠ Danile Kumar pa so za mamice izdelali prisrčne papirnate rožice. Mamice, katere se prireditve iz različnih vzrokov niso mogle udeležiti, smo obiskali na domu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2013 ob 20:54 Romana gost

      lepo,naj se še drugi zgledujejo po vas

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.