https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Eno leto od Murinega stečaja, Starman pa kmalu odhaja

Murska Sobota, 01.10.2010 ob 11:06  

Danes mineva eno leto, odkar so družba Mura in njene hčerinske družbe razglasile insolventnost in pristojnemu sodišču predlagale začetek stečajnih postopkov. In kakšno je stanje danes?

Prvega oktobra lani je zaradi stečaja Mure brez dela ostalo 2635 delavcev, delo pa je obržalo zgolj 650 delavcev v štirih hčerinskih družbah.

Po enem letu se je število zaposlenih že podvojilo, saj podjetje trenutno zaposluje 1311 ljudi. Istočasno poteka preko dražb tudi odprodaja Murinih premičnin in nepremičnin. Prav včeraj je podjetje Mura in partnerji oddalo zavezujočo ponudbo za nakup 100-odstotnega deleža v Murini hčerinski družbi Mura EHM, s čimer se predsednik uprave Bojan Starman ne strinja, zato je že napovedal svoj odstop.

Bojan Starman je napovedal odhod iz Mure

Stečajni upravitelji se ubadajo še s številnimi terjatvami, 1600 nekdanjih delavcev Mure preko odvetniške pisarne Soklič pripravlja tožbo v višini 12 milijonov evrov, interese nekdanjih Murinih delavcev brani tudi odvetnik Franci Matoz, čakajo se uradne uvadbe murskosoboškega okrožnega tožilstva, med katerima naj bi bila tudi nekdanja vodila v Muri Franc Huber in Zdenko Podlesnik...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. sineson
      01.10.2010 ob 12:55 sineson

      Pa nej še zaj ka te odide, vsi samo idejo iz te mure.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.