https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Stečajna upraviteljica dvignila izklicno ceno Pomurke

Murska Sobota, 26.03.2013 ob 10:30  

Sklep Okrožnega sodišča je namreč prodajo stečajnega premoženja Mesne industrije Pomurka določil za mesec maj, saj januarska dražba ni uspela.

 

Po poročanju časnika Delo je januarja potekala prva dražba stečajnega premoženja Mesne industrije Pomurka, ki pa ni uspela, saj na dražbi ni bilo kupcev, ki bi bili pripravljeni  plačati 21 milijonov evrov kupnine. Časnik tudi poroča, da je stečajna upraviteljica Alenka Gril napovedala, da v primeru, če se ne sklep sodišča nihče ne bo pritožil, bo na drugi dražbi izklicna cena za Pomurko 15 milijonov evrov.

S predmetno ceno na drugo dražbi naj bi soglašale banke upnice, ki imajo večino Pomurkinega premoženja pod hipoteko. Ocenjena vrednost Pomurkinega premoženja je 24 milijonov evrov, upnikom pa je priznanih za več kot 60 milijonov evrov terjatev. Časnik prav tako poroča, da sta bili nezavezujoči ponudbi za nakup Pomurke, ki sta bili osnova za določitev izhodiščne prodajne cene na drugi dražbi, oddali podjetje Geofin iz Gorice, in murskosoboško podjetje Osem.

Spomnimo

Lastnik Geofina je italijanski poslovnež Enzo Dulio di Vincenz (ustanovil ga je lani septembra s 7500 evrov kapitala), ki je za Pomurko ponudil 10 milijonov evrov. Delo tudi poroča, da se italijanski poslovnež na januarski dražbi, ki ni uspela, sploh ni pojavil. Tudi zato je Grilova sodišču predlagala zvišanje izhodišče prodajne cene Pomurkinega premoženja za 4,5 milijona evrov, saj je s tem načinom želela preprečiti morebitni špekulativni nakup. Podjetje Osem pa že sodeluje s Pomurko, saj ima v najemu Pomurkine paštetarne že poldrugo leto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.03.2013 ob 11:52 Pomurec gost

      Ma ona lahko 3x dvigne ceno, kupca ki ima kaj v glavi v teh časih ne bo! Njej pa se itak gre, da se vse vleče kar se da največ časa, saj z Pomurke dobi ona plačo ne ??? Najbolje da da ceno 50 MIL, kupaca sigurno ne bo, pa še nekaj let lepo vleče plačo. Bravo butalska zakonodaja !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.