https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Puconci: Občinski svet sprejel zaključni račun proračuna

Puconci, 29.03.2013 ob 10:00  

Včeraj je potekala 19. redna seja Občinskega sveta Občine Puconci na kateri so svetniki med drugim sprejeli zaključni račun obračuna Občine Puconci in po daljši razpravi Odlok o kategorizaciji občinskih javnih cest v občini.


Občinski svet je potrdil Inventurni elaborat o popisu osnovnih sredstev, drobnega inventarja, denarnih sredstev, terjatev in obveznosti preteklega leta. Imenovana inventurna komisija je ugotovila, da je občina na zadnji dan preteklega leta razpolagala z dolgoročnimi premoženjskimi pravicami v višini 8.471,41 EUR, z zemljišči v vrednosti 1.994.990,25 EUR in zgradbami v vrednosti 17.819.880,07 EUR ter opremo v vrednosti 3.765.696,34 EUR. Nabavna vrednost nepremičninskih zgradb (razen nepremičnin v gradnji ali izdelavi) znaša 21.804.908.87 EUR, odpisana vrednost pa 3.985.028,80€. Sedanja vrednost nepremičnin in opreme tako sedaj znaša 17.819.880,07 EUR.

Zaključni račun proračuna Občine Puconci za leto 2012

Občinski svet je sprejel Zaključni račun proračuna Občine Puconci za leto 2012. Prihodki proračuna so bili v preteklem letu realizirani v višini 17.023.587 EUR oziroma 79,86% glede na plan, odhodki pa v višini 13.609.875 EUR oziroma 62,29% glede na predvidena sredstva po veljavnem proračunu. Iz navedenega sledi, da znaša proračunski presežek v bilanci 3.413.712 EUR.

Ureditev natančnega stanja občinskih cest

Svetniki so sprejeli Odlok o kategorizaciji občinskih javnih cest v občini, katerega bodo posredovali na GURS v dokončno potrditev in nato takoj v mnenje DRSC. Veljavni odlok o kategorizaciji občinskih cest v občini je namreč iz leta 2002, ko je bil na novo sprejet zaradi izgradnje novih cest ob železniški progi. V zadnjih letih pa je DRSC ugotavila več neskladij med dejanskim stanjem občinskih cest in podatki občinske kategrizacije ter občino pozvala, da se to uredi, saj v nasprotnem primeru ne bo več pomagala pri sofinanciranju obnove javnih poti.

Noveliran Investicijski program za projekt Izgradnja večnamenske športne dvorane Puconci

Sprejel se je sklep o potrditvi novelacije Investicijskega programa za projekt Večnamenska športna dvorana Puconci, saj zaradi črpanja sredstev, ki so Občini Puconci za leto 2013 zagotovljena v znesku 349.943 EUR in ki se bodo uporabila v ta namen, potrebno, da se viri financiranja temu ustrezno spremenijo. Namen omenjene investicije je pridobiti zaprti vadbeni prostor, ki bo pokrival potrebe s strani šole in potreb lokalne skupnosti, športnih klubov in društev ter ostalih organiziranih skupin v in izven občine; hkrati pa naj bi pridobili tudi večji zaprti prostor za razne družabne prireditve in lokalne sejme.

Za odvoz odpadkov več kot 100.000 EUR letno

Svetniki so sprejeli Poročilo o delu na področju gospodarske javne službe zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov v občini v letu 2012, iz katerega so razvidni količinski in finančni podatki o delu v naši občini. Pripravil ga je izvajalec gospodarske javne službe, podjetje Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. V preteklem letu so na območju občine zbrali 650.572 kg mešanih odpadkov, 24.428 kg papirja, 35.697 kg stekla, 101.170 kg mešane embalaže in 13.848 kg odpadnih nagrobnih sveč ter 5.125 kg nevarnih in posebnih odpadkov iz gospodinjstev. Skupni stroški za zbiranje in prevoz odpadkov so v preteklem letu znašali 101.225,22 EUR brez DDV.

Letno poročilo Osnovne šole Puconci in Razvojnega zavoda Občine Puconci za leto 2012

Osnovna šola Puconci je v šolskem leti 2011/2012 imela na šoli 25 oddelkov rednega pouka, 7 oddelkov podaljšanega bivanja in 1 oddelek jutranjega varstva. Šolo je obiskovalo 449 učencev. Centralno šolo je obiskovalo 360 učencev, POŠ Mačkovci 41 učencev in POŠ Bodonci 48 učencev.  V Vrtec pri OŠ Puconci je bilo vključenih 223 otrok (3 oddelki v Puconcih, 4 oddelki v Brezovcih, 3 oddelki v Bodoncih, 3 oddelki v Mačkovcih in 2 oddelka v vrtec šola Puconci). Pri izvajanju programov jih je vodilo spoznanje, da v šoli niso le prenašalci znanja, temveč imajo tudi pomembno vzgojno vlogo. Poudarek je bil dan na doslednem izvajanju vzgojnega načrta. Med drugim so začeli izvajati inovativni projekt »Razumem, kaj berem«, kateri je namenjen napredku učencev na področju pismenosti. Najpomembnejša naloga vrtca pa je bila pomoč staršem pri celoviti skrbi otroka in razvijanje ekološke zavesti pri otrocih in starših ter razvijanje zavesti o pomenu knjige v predšolskem obdobju.

Delovanja Razvojnega zavoda v letu 2012 je bilo vsestransko, njihovo delo pa je bilo prvenstveno usmerjeno v zagotavljanje pogojev za delovanje treh osnovnih področij, to je turizma, kulture in športa v občini ter njihovo dostopnost vsem občanom pod enakimi pogoji. Eden od pomembnih dejavnikov, s katerim občina usmerja in vzpodbuja razvoj turistične dejavnosti so turistični projekti in prireditve, ki potekajo v organizaciji kulturno turističnih, špotrtnih in drugih društev. V ta namen so bila s strani občinskega proračuna dodeljena tudi določena sredstva, ki so jih razdelili med društva v občini. Najpomembnejša aktivnost na področju kulturne dejavnosti je bila izvedba javnega razpisa za sofinanciranje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti in kulturnih projektov v letu 2012 po katerem je bilo kulturnim društvom v občini dodeljenih skupno 14.010 EUR sredstev. Naloga razvojnega zavoda na področju športa pa je, da skrbi za razvoj tekmovalnega dela, ki poteka v obliki tekmovanj klubov in posameznikov v različnih tekmovanjih ter rekreativnega dela, ki je v glavnem neorganiziran in se razvija bolj na osebno pobudo in interes posameznikov in raznih neformalnih združenj, ki se športno udejstvujejo predvsem iz zdravstvenih, rekreativnih, družabnih in drugih nagibov.

Popust pri oglaševanju domačim podjetnikom

Na koncu so občinski svetniki še sprejeli, da se podjetjem in samostojnim podjetnikom, s sedežem na območju občine Puconci, pri oglaševanju v občinskem glasilu Občan, prizna 50% popust na ceno oglasa, določeno v ceniku oglaševanja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.