https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V občini Grad zaradi plazu izselili že drugo družino

Grad, 29.03.2013 ob 15:30  

Nedavno v Kovačevcih, sedaj pa plaz ogroža še družino pri Gradu.

 

O plazih smo letos že poročali, tokrat pa smo se vrnili na mejo med Gornjimi Slaveči in Gradom. Takrat še mili plaz, ki je na hiši družine Semler-Huber naredil le majhno razpoko, je sedaj pokazal svojo moč. Na začetku marca se je odpeljala le zemlja na njivi, nekoliko je dvignilo cesto, na dvorišču družine Šadl, oziroma po domače Trnjarovih, je razpokal tlakovalec, na hiši Semlerovih-Hubrovih pa se je videla razpoka.

Slab mesec po tem, je slika drugačna. Na njivi so 'hribi in doline', na večih mestih pa je odneslo velik del ceste. Plaz je družini Šadl odnesel polovico dvorišča, družina Semler-Huber pa se je morala izseliti iz hiše, saj ta ni več varna za bivanje. Tako Daniel s svojo družino sedaj noči preživi na Gornji Slavečih pri družini Kovač, Marija pa pri Sukičevih pri Gradu. Čez dan se vračajo v hišo in z zaskrbljenostjo na obrazu spremljajo vedno večje in nove razpoke na hiši.

dvorišče Šadlovih

Marija, ki bo letos dopolnila 79 let, nam pove, da kaj takega ne pomni. Spomni se, da se je ob mokrem letu ta njiva sicer že plazila, ampak nikoli tako občutno, kot sedaj.

nove razpoke na hiši Semler-Huber

Za mnenje smo povprašali tudi na občino Grad. Poveljnik civilne iniciative in podžupan občine Grad Jože Sever nam pove, da stanje pri družini Semler-Huber spremljajo že od vsega začetka.

V ponedeljek, 25. marca, so bili primorani družino izseliti, saj ta ni več varna za bivanje. Ponudili so jim bivalni kontejner, katerega so vljudno zavrnili, in se odločili, da bodo prenočevali pri sorodnikih. Kar je bilo v njihovi moči, so jim ponudili in tudi naredili, vendar morajo do lepšega vremena, ko bo teren dovolj suh za sanacijo plazu, le čakati in bolj ali manj opazovati, kaj se bo zgodilo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2013 ob 13:23 RKC gost

      Župan, pomagaj tem ljudem in nasplošno občanom Občine Grad, nej ka samo velke pejneze mečeš v nogomet in v kolonijo ki prihaja z onstran Mure.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.04.2013 ob 20:57 mafija gost

      RKC izgleda ka si ti potreben pomoči onstraj MURE če ne poznaš stvari nekomantiraj

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.