https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Simon Špilak zmagovalec VN Miguela Induriana v Španiji

31.3.2013  

Simon Špilak je zmagovalec 15. enodnevne kolesarske dirke VN Miguela Induraina (1.1). Prekmurec, član ruske ekipe Katjuša, je 181,3 kilometra dolgo dirko v španski Estelli dobil, potem ko je bežal od 26. kilometra naprej.


Na 181 kilometrov dolgi dirki, na kateri je bilo šest kategoriziranih vzponov, so nastopili kolesarji štirinajstih ekip. Simon Špilak je bil član ubežne skupine, ki je glavnini pobegnila že na začetku.

Ubežniki so imeli 60 kilometrov do cilja sedem minut prednosti pred glavnino, 53 kilometrov pred ciljem pa se je Špilak odločil za napad. Njegov tempo sta zmogla le še dva kolesarja (Denis Rohan in Benat Intxausti), dvainštirideset kilometrov pred ciljem pa je Špilak uspel za sabo pustiti tudi ta dva tekmeca in z visokim tempom zmagoslavno prikolesaril do cilja.

Foto: Katusha Team

Špilak je drugouvrščenega Španca Igorja Antona (Euskaltel-Euskadi) prehitel za minuto in 32 sekund, tretjeuvrščeni ameriški kolesar Peter Stetina (Garmin-Sharpa )pa je za Špilakom zaostal minuto in 34 sekund. Za 26-letnega Prekmurca je to četrta zmaga v profesionalni karieri, prva po letu 2010, ko je dobil dirko po Romandiji.

Šestindvajsetletni Špilak takega razpleta ni pričakoval. Kljub sijajnim občutkom ob zmagoslavju pa je mladi Prekmurec v mislih že pri jutrišnji tekmi po Baskiji, kjer prav tako cilja na dober rezultat.

Vir: STA, Siol.net

    Komentarji

    1. gost
      01.04.2013 ob 7:26 stanko gost

      bravo simon, ti si takšen rezultat rejsan zaslužiš - trdo delo se enkrat poplača z dobrimi rezultati, samo tak naprej, čestitke simon . . .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2013 ob 9:00 TRMAŠ-MILAN gost

      Simon čestitke k zmagi in pogumno naprej ti želimo BRATONSKI TRMAŠI-KOLESARI

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.