https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Danes upadanje voda, a že jutri naj bi znova naraščalo

01.04.2013 ob 22:14  

Po večdnevnem deževju reke še poplavljajo zlasti v ravninskem svetu Pomurja in Podravja. Poplavljanje pa pričakujemo tudi v prihodnjih dneh.


Po napovedih Agencije RS za okolje se bodo danes in v torek poplavljene površine ob rekah še ohranjale, v prihodnjih dneh pa naj bi se po večjem delu Sloveniji začele postopno zmanjševati.

V Pomurju jutri in v sredo pričakujemo novo porast voda

Tako se bodo tudi poplavljene površine na ravninskih predelih z visoko podzemno vodo v Pomurju in Podravju danes prehodno začele zmanjševati. Za torek in sredo pa na agenciji pričakujejo, da se bodo zaradi padavin na tem območju predvidoma ponovno povečevale.

V ravninskem svetu Pomurja in Podravja prihaja do razlivanj zaradi kombinacije visoke podzemne vode in povečane vodnatosti zalednih voda in vodotokov.

Veliko dela za gasilce

Zaradi naraslih voda so gasilci v teh dneh intervenirali na večih lokacijah v Pomurju. Danes dopoldan so posredovali v Ilovcih, kjer je zemeljski plaz poškodoval cestišče v dolžini 10 metrov. Zaradi plazu bo potrebna polovična zapora cestišča. V Gornji Radgoni je zemeljski plaz ogrozil prebivalce na Ptujski cesti, potok Mokonoš pa ogroža prebivalce v naselji Satahovci. Gasilci so to jutro intervenirali tudi v Bakovcih, kjer je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše, v Panovcih pri Gornjih Petrovcih pa zemeljski plaz ogroža hišo in električni drog.

Sinoči se je v naselju Šafarsko zaradi zemeljskega plazu podrlo drevo na gospodarski objekt, pri čemer je nastala tudi gmotna škoda na osebnem vozilu. Gasilci PGD Pušča so sinoči prečrpali meteorno vodo iz poplavljenih kletnih prostorov stanovanjske hiše na Pušči.

Veliko dela v preteklih dneh so gasilci imeli po celotnem Pomurju, ob tem pa številne prošnje za pomoč pričakujejo tudi v prihodnjih dneh.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.04.2013 ob 23:26 Jojo gost

      Župani! Kje ste? A ni čas, da razglasite elementarno nesrečo?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2013 ob 13:26 nekdo gost

      brez komentarja, če bom začel nebom nehal.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.