https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začel se je stečajni postopek za lendavsko Komunalo

Lendava, 03.04.2013 ob 11:17  

Okrožno sodišče v Murski Soboti je včeraj začelo stečajni postopek nad družbo Komunala iz Lendave. Za upravitelja je imenovalo Boštjana Pavca, upniki pa imajo čas za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic do 2. julija, je razvidno iz objave na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Kot poroča Delo.si je predlog za stečaj vložil upnik lendavske družbe odvetnik Dejan Rituper, ki ima do Komunale nekaj manj kot 19.000 evrov terjatev s pripadki. V Komunali so sicer predlogu za stečaj ugovarjali, saj da niso insolventni. S tem naj bi se po pojasnilih Komunale strinjali tudi lastniki družbe - v nasprotnem primeru na decembrski skupščini namreč ne bi sprejeli sklepa, da se pripravi elaborat o prihodnosti nadaljnjega poslovanja Komunale.

V Komunali so hkrati tudi pojasnili, da niso dolgoročno plačilno nesposobni, ker da razpolagajo s premoženjem, ki je večje od vsote obveznosti. Upnik, ki je predlagal stečaj, po njihovem mnenju navedene predpostavke ni z ničemer dokazal ali utemeljil, zgolj pavšalno in abstraktno sklicevanje na nelikvidnost pa da ne zadošča. Sodišče je narok za začetek stečaja opravilo marca in v dokazne namene vpogledalo in prebralo vso listinsko dokumentacijo.

Nekdanje lendavsko komunalno podjetje pa je v izvršilnem postopku tudi na Okrajnem sodišču v Lendavi. Le-tega so sprožili delavci, ki so pred časom dali izredno odpoved, ker niso prejemali plač in se zanje niso plačevali prispevki in davki.

Podjetje je ugasnilo pred letom in eni mesecem

Spomnimo, da je s prvim marcem lani Komunala Lendava prenehala z izvajanjem storitev prevoza in zbiranja komunalnih odpadkov. Podjetje se je za ta korak odločilo zaradi »težkih razmer na trgu in zaradi finančne blokade oz. rezervacije sredstev na TRR podjetja s strani CERO Puconci«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.