https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

GeoEnergetika: Rastemo in se razvijamo tudi v težkih časih

03.04.2013 ob 13:15  

Danes je v prostorih Goodcentra Murska Sobota potekala predstavitev delovanje podjetja, proizvodov in energetske razvojne konference, ki bo potekala naslednjo sredo.

 

GeoEnergetika d.o.o. je pomursko podjetje, ki je bilo ustanovljeno v letu 2010 z namenom postati uveljavljen slovenski proizvajalec okolju prijaznih energetskih rešitev s poudarkom na razvoju in proizvodnji energetsko učinkovitih svetil na osnovi LED tehnologije. V drugi polovici leta je bil  projekt razvoja in proizvodnje svetil podprt s sofinanciranjem na podlagi prvega javnega razpisa za sofinanciranje razvojnih investicij v podjetjih na območju iz Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji.

Usmerjeni so v lasten razvoj in proizvodnjo LED svetil

Strategija in cilji podjetja so bili od samega začetka usmerjeni v lasten razvoj in proizvodnjo LED svetil. Zaposleni so se v prvem letu in pol po ustanovitvi podjetja, ukvarjali predvsem z razvojem luči, pripravo pogojev za zagotovitev proizvodnje le teh in z analizo tržnih možnosti tako v Sloveniji kot v tujini. V letu 2012 je bil programu LED svetil dodan še program Kooperacije, ki je bil prevzet od podjetja ERA Koplas, ki se je s to dejavnostjo ukvarjal več kot 35 let. S tem je GeoEnergetika postala dobavitelj dveh pomembnih gospodarskih subjektov v slovenskem prostoru: skupine BSH ter skupine Gorenje.

2,4 milijona € čistih prihodkov od prodaje

V podjetju je trenutno zaposlenih 11 sodelavcev, z njimi pa pogodbeno sodelujejo še trije zunanji sodelavci. V preteklem letu so ustvarili skoraj 2,4 milijona € čistih prihodkov od prodaje in ustvarili pozitiven rezultat v poslovanju.

Sodelujejo z akademsko sfero

Doslej so uspešno razvili in na trg ponudili štiri osnovne tipe notranjih LED svetil z imeni Office, Office LINE, Fortimo in Flex. Intenzivno delajo na razvoju industrijske LED svetilke ter notranjih t.i LED plafonjer, ki jih bodo trgu ponudili konec meseca maja. V razvoju plafonjer so se povezali s Steklarno Hrastnik, ki je eden od večjih izdelovalcev opalnega stekla v Evropi in hkrati dobavitelj proizvajalcem klasičnih svetilk. Radi poudarijo, da so pri svojem delu povezani tudi s tako imenovano akademsko sfero. Sodelujejo s Strojno fakulteto Univerze v Ljubljani, s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in Mariboru.

Energetska razvojna konferenca

V sredo, 10.4.2013, v veliki dvorani Goodcentra Murska Sobota pripravljajo Energetsko razvojno konferenco na temo »obnovljivi viri energije« (OVE) in »učinkovita raba energije« (URE), ki bo sofinancirana s strani »Petrolovega Programa velikih zavezancev za zagotavljanje prihrankov energije pri končnih zavezancih«, kateri program si lahko ogledate TUKAJ. Predstavljeno bo trenutno stanje OVE in URE v Pomurju, podporno okolje za pridobivanje sredstev za učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije, učinkovita raba energije v razsvetljavi ter izkušnje investitorjev v Pomurju. Govorili bodo tudi o privabljanju tujih investitorjev. Za sodelovanje in udeležbo na konferenci ni kotizacije. Razprave bodo zanimive tako za občane kot za podjetja in javni sektor.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.