https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Tišina: Po drugi obravnavi vendarle sprejeli proračun

Tišina, 05.04.2013 ob 11:00  

Včeraj je potekala 22. redna seja Občinskega sveta Občine Tišina, na kateri so svetniki, po daljši razpravi, tokrat le sprejeli Predlog proračuna občine Tišina za leto 2013.

 

Kot smo že poročali so na prejšnji redni seji občinskega sveta Tišine umaknili točko o proračunu iz dnevnega reda, saj naj bi amandmaje na proračun dobili po pošti na svoje domove šele na dan seje in tako niso uspeli kvalitetno predelati vseh amandmajev. Tudi tokrat ni šlo brez burne razprave, vendar so predlog odloka o proračunu Občine Tišine za leto 2013, po enourni obravnavi amandmajev, vendarle sprejeli. V tem letu planirajo za 3.994.433 EUR prihodkov in 4.480.929 EUR odhodkov.

Tako je višina proračuna občine Tišina v II obravnavi za leto 2013 za 55.450 EUR manjša od predloga proračuna za leto 2013 v prvi obravnavi (za splošno razpravo), ko je le ta znašal 4.536.379 EUR. Večja sprememba II obravnave proračuna v primerjavi z I obravnavo se nanaša na predvideno dolgoročno zadolževanje občine v višini 50.000 EUR, ki pa je povezano z izvajanjem projekta urejanja odvodnje po vaseh. Občina bo morala v letu 2013 zaradi večjih poplav, ki so nastale zaradi obilnega deževja in taljenja snega, ter so ogrožale stanovanja in proizvodne objekte v prizadetih vaseh v občini sanirati še jarke in vodotoke.

Določitvi cene storitve pomoči družini na domu

V naslednji točki dnevnega reda so soglasno sprejeli Sklep o soglasju k določitvi cene storitve pomoči družini na domu in določitvi subvencioniranja cene storitve pomoči družini na domu za leto 2013. Občinski svet občine Tišina je soglašal, da bo ekonomska cena storitve pomoči družini na domu od 1.4.2013 znašala 16,30 EUR na uro. Kot osnova za plačilo cene storitve do upravičencev storitve Pomoč družini na domu se določi cena v višini 7,18 EUR za efektivno uro. Razliko do polne cene storitve pa priznava Občina Tišina kot subvencijo v višini 9,12 EUR in jo bo pokrivala iz sredstev občinskega proračuna na področju socialnega varstva.

Sprememba in dopolnitev Sklepa o določitvi ekonomske cene v Vrtcu Lavra, enota Tišina

Pravilnik o normativih in kadrovskih pogojih za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje določa normative koliko otrok je lahko vključenih v oddelke določenega starostnega obdobja, ki pa je vezano tudi na vrsto oddelka, ali je to homogen, heterogen ali kombiniran oddelek. Miklavžev zavod Murska Sobota, Vrtec Lavra je podal vlogo za povečanje normativa v enem starostno kombiniranem oddelku zaradi povečanega vpisa otrok. Tako so s predlaganim normativom spremenili število vpisnih mest v enem kombiniranem oddelku iz 17 na 19 otrok.

 

Svetniki dopustili manjšo širitvev območja stavbnega zemljiščna parceli v Borejcih

Spremembe in dopolnitve Zakona o prostorskem načrtovanju posamezniku omogočajo manjše širitve območja stavbnih zemljišč za namen širitve kmetijstva, turizma, rekreacije, proizvodnje, obrti, servisa. V tem primeru se je gospod Part odločil za širitev za namen kmetijstva. Občinski svet je sprejel sklep, ki je pogoj, da se lahko za soglasje zaprosi tudi pristojna ministrstva.

Letni program športa in ljubiteljske kulture v Občini Tišina za leto 2013

V proračunu občine Tišina se za proračunsko leto 2013 za izvajanje programov športa zagotavljajo sredstva v skupni višini 65.850 EUR. Sredstva za investicije so glede na preteklo leto povišali na osnovi plana investicij, ki so ga lani podala društva za obdobje do leta 2014, s tem, da so upoštevali samo nujnejša dela, ne pa vseh investicij predlaganih s strani društev. Povišajo se tudi sredstva za interesno športno vzgojo šoloobveznih otrok, da se omogoči vključenost čim večjega števila otrok v športne interesne dejavnosti. Ostala sredstva ostanejo planirana v enaki višini kot v letu 2012.

Za izvajanje programov ljubiteljske kulturne dejavnosti pa zagotavljajo sredstva v skupni višini 6.300 EUR, od tega je društvom namenjenih 5.000 EUR, OŠ Tišina pa 1.300 EUR. Predvideva se sofinanciranje kulturnih prireditev, ki se odvijajo na območju občine Tišina in sicer za prireditve izvajalcev s sedežem na območju občine Tišina in za organizacijo gostovanj izvajalcev s sedežem izven območja Občine Tišina. OŠ Tišina je planirane kulturne programe v letu 2011 realizirala v celoti, v letu 2012 pa so ostala nerealizirana sredstva za eno gostovanje na literarnem področju v višini 44 EUR.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.04.2013 ob 8:27 l3viat4n gost

      Ko vidim kdo vse sedi v OS mi grata slabo ,ko pa pomislim kdo še vse dela ˙(beri -službuje) spodaj v pisarnah mi pa gre na jok.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2013 ob 13:01 Jojo gost

      @l3viat4n, čas je ka se zjočeš. Ti bo leži. Ampak pazi, podtalnice je že preveč. Najlepše je pač tistin, ka pridejo, zdignejo rokej in se njin sladko J*** za vse. Samo ka dobijo sejnine in plače. Lidgej pa naj majo še dale probleme z vodo v kletaj in po njivaj. Itak de voda odtekla,... do naslednje poplave, dviga podtalnice...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.