https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Lendava v znamenju hrvaške kulture

Lendava, 07.04.2013 ob 10:50  

Hrvatsko kulturno društvo Pomurje, občina Nedelišče in občina Lendava so v soboto organizirali tradicionalni Dan Hrvaške kulture v Lendavi.


V okviru prireditve je potekal " Gospodarstveni forum " med gospodarstveniki Medžimurja in Pomurja ter Medžimurski sejem, kjer se je predstavila Turistična zajednica in vinogradniki iz Nedelišča.

V kulturnem programu so se predstavili člani pihalnega orkestra občine Nedelišče, svetovno znan pevski zbor " Josip Vrhovski " Nedelišče, moška vokalna skupina " Zrinski ", ter folklorna skupin, tamburaški orkester in ženska vokalna skupina KUU " Seljačka sloga " Nedelišče.

Klementina Baligač

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2013 ob 11:15 gost gost

      Lendava ima vse vrste kulture, samo slovenske pa nobene, Slovenci so tam zapostavljeni...ali jih pa ni.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2013 ob 13:41 gorgonzola gost

      Kakšni Slovenci? V prekmurju ni slovencev. Ne samo v Lendavi, tudi v Soboti in na goričkem so sami madžari.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2013 ob 14:27 Prekmurec gost

      gorgonzola, mađari so ti mater žgali zatou pa si takšen debil.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.04.2013 ob 14:47 Ciganjscek gost

      V Prekmurji Ivijo Slovenci, ao bilij pa do tudi ostali.Problem je pa ta ka se nisce iz osrednje Slovenije priseliti v Lendavo, ka ga moutijo Madzari. Problem je ze pa na vidiki. Slovensko Vrhovo sodisce je medvojnoga poslanca in zupana Nandora Hartnera oprostilo, nej nika kriv.Ka je delalo javno pravobranilstvo ka je do toga sploj prislo.Zdaj vec nisce od teh medvojnih domacih politicno izpostavljenih Madzarov nej nika kriv. Sto je pa skuper znemci poslo prejk 350 Zidov v nemske lagere, Primorske Slovence pa ze prle v Sarvar pa v Vojvodino. Mislim,ka je odlocitev VS RS zmotna,saj daje z oprostilno sodbo prav Hartneri ka je vcijno. Cudimse, ka se judovska skupnost na tou nej reagerala,Verjetnode je komenterao Izrael.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.04.2013 ob 22:05 gorgonzola gost

      Prekmurec fajn, da si se dal izprovocirat. Prekmurje je nažalost mešanica madžarov in hrvatov. Jaz še v Soboti in na goričkem nisem slišal slovenske besede, pa me lahko popljuvate do amena, ampak tak pač je,, To kar vi govorite v Soboti in na Goričkem je bolj podobno madžarščini in hrvaščini, kot pa slovenščini. Še v Lendavi se bolj knjižno govori kot drugod v prekmurju. Žalostno a resnično. Lahko se vi imate za Slovenclje a zame ne boste Sobočani in Goričanci nikoli in nigdar z tabo vred dragi prekmurec!!!!!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.04.2013 ob 23:45 mm gost

      Pa ka gorgonzola, tij bi rad ka bi mij eti doma v Prekmurji knižno slovenščino gučali? Vo pa ne boj deca, tak nisko smo pa nej spadnoli, ka bi prekmurščino zatajili. Či me pa ne razmiš, napijši, ka bon te slovenski pijsala :), čiglij mi je tvoja slovenščina nekša plantava!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.04.2013 ob 8:15 ma da gost

      @Prekmurec ti si sam sebi sramota. @Ciganjšček, kdo pa bi se rad v Mursko Soboto preselil? V Soboti ne živijo Slovenc,i ampak potomci Madžarov, Hrvatov, Srbov, ter priseljenci z Goričkega. O pogovornem jeziku pa debate raje ne bi odpiral. @mm ne rabiš zatajit premurščine ohranjoj jo doma, ne pa da v šoli ali v službi güčiš. Najbolj smešno mi je, ko v Murski Soboti učitelji poučujejo v prekmurščini slovenski jezik, ali ko pridem na banko, upravno enoto me ogovorijo v prekmurščini. Ni čudno, da prekmurce ne razumejo kaj želijo povedat.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.04.2013 ob 8:30 mb gost

      @ ma da,posledica naseljenosti mesta M.Sobote z različnimi narodnostmi je tudi ta, da ta populacija doma in povsod drugje obožuje cro-jugo muziko, tako glede tega jaz tebi verjamem, da je v teh krajih res zelo malo Slovencev.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.