https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Včerajšnji dan za spremembe minil v znamenju dobrodelnosti

07.04.2013 ob 14:15  

Včeraj je po mnogih slovenskih krajih potekal že 4. Dan za spremembe, ki ga organizira Slovenska Filantropija. Dan je tudi po pomurskih krajih minil v znamenju dobrodelnosti. Obiskali smo dobrodelne stojnice v Murski Soboti in Bakovcih.


Tema četrtega Dneva za spremembe je bila izmenjava predmetov, ki jih nujno potrebujemo za kvalitetno življenje: kuhinjski pripomočki, gospodinjski aparati, pripomočki za prostočasne aktivnosti, šolske potrebščine, igrače ter drugi rabljeni, a še uporabni predmeti.

Obiskali smo stojnice na Osnovno šoli III Murska Sobota, kjer so ljudje v zameno za dobrodelni prispevek lahko odnesli predmete, ki jih bodo sami še lahko uporabili. Na stojnicah so se največkrat znašle knjige, šolske potrebščine, igrače, oblačila in še kaj. S prispevkom, ki je lahko znašal že od pol evra naprej, so udeleženci pomagali različnim organizacijam, ki so denar namenile v različne dobrodelne namene.

V akciji so sodelovale tudi številne šole. Nekaj fotografij je nastalo v vaškem domu v Bakovcih, kjer so učenci z zbranimi rabljenimi predmeti zbirali prispevke za šolski sklad. Istočasno je svojo stojnico imelo tudi dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, ki bo zbrane prispevke namenilo za otroški tabor, ki bo potekal poleti.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.