https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Srbska državljana sta ilegalno prevažala 22 Afričanov

Murska Sobota, 08.04.2013 ob 11:48  

Prejšnji teden so policisti na avtocestnem počivališču postajališču Dolinsko zaustavili kombinirano vozilo, ki sta ga vozila srbska državljana, zadaj pa se je skrivalo 22 Afričanov, katere sta želela ilegalno prepeljati iz Madžarske v Italijo.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so 3. aprila 2013 na avtocestnem počivališču postajališču Dolinsko v bližini Turnišča kontrolirali kombinirano vozilo, katerega je vozil državljan Srbije, star 42 let. Z njim je kot sopotnik potoval prav tako državljan Srbije, star 22 let.

Pri kontroli vozila so policisti v zadnjem delu vozila odkrili 22 tujcev, kateri niso izpolnjevali pogojev za vstop na območje Slovenije. Tujci  so  bili državljani Eritreje, Somalije in Sudana. Med zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta državljana Srbije tujce proti plačilu nameravala iz Madžarske preko Slovenije, odpeljati v Italijo.

Obema osumljenima je bila odvzeta prostost in sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, zaradi suma storitve kaznivega dejanja  prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po členu 308 KZ-1. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper oba odredil pripor. Za takšno kaznivo dejanje je zagrožena kazen do 8 let zapora.  Vsi ilegalci so bili nastanjeni v center za tujce, danes pa jih bodo policisti predali madžarskim varnostnim organom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.