https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Orehovcih še tretjič do smeha

Orehovci, 09.04.2013 ob 8:00  

Ljubezen nikoli ne vpraša, koliko smo stari, koliko denarja imamo ali kakšen poklic opravljamo, ampak enostavno pride in se zgodi ...

 

V soboto, 6. aprila je Turistično društvo Majolka priredilo še tretjo gledališko predstavo v sklopu abonmajskih predstav z naslovom "Z Majolko do smeha".  Tokrat so se v nabito polni dvorani gasilskega doma v Orehovci predstavili amaterski igralci Kulturno umetniško društvo Stana Sever iz Ribnice na Pohorju z bulvarno komedijo Toneta Partljič, "Partnerska poroka" v režiji Toneta Partljiča in Jožeta Zapečnika.  

V komediji so bile prikazane ljubezenske situacije, ki se v današnjih dneh ne zdijo tuje. Ljubezen, ko zaigra srce starim in mladim. Starim s prikrito nostalgijo, ki nam ogreje dušo, in mladim, ki je kar ne morejo pričakati.  Igralci so na komičen način predstavili različne ljubezenske situacije in "odnose" med partnerji, ki so bile gledalcem verjetno še kako poznane. Vsi namreč vemo, da ljubezen nikoli ne vpraša, koliko smo stari, koliko denarja imamo ali kakšen poklic opravljamo, ampak enostavno pride in se zgodi.

Skoraj dve uri trajajočo predstavo so igralci zares izvrstno odigrali, publika v dvorani pa se je vse skozi dodobra zabavala, nasmejala in uživala  kar se je tudi odražala z aplavzom med in na koncu predstave. TD Majolka je ob zaključku Abonmaja pogostila vse prisotne obiskovalce z dobrotami iz kotla, ki so ga pripravili vrli člani tega društva.

 

Foto in tekst Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.