https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Durs naredil napake pri dohodnini

12.04.2013 ob 7:30  

Na Dursu so se pri prvem svežnju informativnih izračunov zmotili pri starševskih nadomestilih v letu 2012.


Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti davčne zavezance, ki so v letu 2012 prejemali katerega od starševskih nadomestil, opozarjajo, da pri prvem svežnju informativnih izračunov dohodnine za leto 2012 niso bili pravilno upoštevani podatki o izplačanih starševskih nadomestilih v letu 2012. V informativnih izračunih DURS je bilo namreč zajetih samo 11 izplačil v letu 2012, izplačilo v januarju 2012 (starševsko nadomestilo za december 2011) pa ni bilo zajeto.

V primeru napake je treba vložiti pritožbo

V teh primerih, ko je prišlo do napačnega izračuna, mora davčni zavezanec vložiti ugovor zoper informativni izračun na pristojni davčni urad oziroma izpostavo. To mora storiti v 30 dneh od datuma odpreme informativnega izračuna. Kot so zapisali na ministrstvu, se bo glede na datum odpreme - 2. april 2013 - rok za ugovor iztekel 3. maja 2013.

Obrazec za ugovor zoper informativni izračun je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, objavljen pa je tudi na spletni strani Davčne uprave RS. Ugovor lahko s kvalificiranim digitalnim potrdilom pošljete tudi v elektronski obliki prek portala eDavki (edavki.durs.si).

FOTO: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2013 ob 7:52 brezposelni gost

      tipično slovensko, bravo javna uprava.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2013 ob 8:19 čemeren kak ris gost

      pa naj se zdaj pa v javnon sektori bunijo za plače,pa delovna mesta...več kak polovica jih je preveč..marš si nekam fkuper z njuvimi sindukalisti...MARŠ

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.04.2013 ob 9:10 volk gost

      BO ZNAN KRIVEC.#NE#.IQ FANTOR POD 70.NAD 70 SE ŠE UPOŠTEVA PODPOVPREČJE.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.04.2013 ob 11:27 vajz gost

      Tipično slovensko - palik je krijva javna uprava. Kak či bi si sami pijsali računalniške programe. Napako je napravo programer, šteri je doloučo obseg zajemanja podatkov iz baze.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.04.2013 ob 11:50 Bubek gost

      Dragi moji brezposelni risi in volkovi - niti pisati ne znate. Velike začetnice, ločila, izrazi kot so: sindukalisti (sindikalisti), IQ fantor (to ne obstaja, to ni noben faktor)... Moj Bog! Gotovo bi najraje ukinili vso javno upravo, pa čeprav bi to pomenilo, da bo toliko in toliko družin brez zaslužka, otroci brez šolskih potrebščin... Problem nas Slovenčkov je v tem, da se ne jezimo, zakaj meni ne gre tako dobro kot sosedu, ampak smo raje jezni, zakaj sosedu ne gre tako slabo kot meni. Dobrega si medsebojno pač ne smemo privoščiti, kajne?

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.04.2013 ob 12:19 gost realnost gost

      Bubek.Vrana vrani ne ikljuva oči.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.04.2013 ob 13:04 Bubek gost

      ... izkljuva (ne ikljuva)...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.04.2013 ob 13:26 FERI gost

      VAJZ IN BUBEK STA SIGURNO ZAPOSLENA V JAVNI UPRAVI

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.04.2013 ob 15:43 buba gost

      vrak je zel šalo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.04.2013 ob 16:05 gost gost

      # pa čeprav bi to pomenilo, da bo toliko in toliko družin brez zaslužka...# --------------Bubek, tudi delavci v gospodarstvu izgubijo delo, pa morajo preživeti. Zakaj bi bil tak greh, če bi javni delavci naj bili v enaki situaciji!? Ali so kaj več od drugih!?! To kar danes dela javni sektor je 50% čisto zapravljanje časa in pretvarjanje da nekaj delajo. Koliko je pa to "kao delo" učinkovito, koristno in koliko generira razvoj in pospeševanje gospodarstva je pa že čisto drugo vprašanje. Biti v službi samo zato da dobiš plačo je tudi zelo naporno, a nikakor dovoljšen razlog, da bi na tak način reševali brezposelnost. Gospodarstvo vas hrani, in vam daje razlog za obstoj. Delajo kot pred dvajsetimi leti, samo da zdaj to isto delo delajo z računalniki. Mentaliteta je okamenela, neučinkovita. Tako je. Če bi bilo drugače, bi ne bili v krizi. Ali to ni jasno !? vsako delo mora imeti pozitivni učinek na gospodarstvo. PISATI PAPIRJE samo zato, da prebrodiš 8 ur je res težko a je predvsem izguba denarja, ki pride iz gospodarstva. Javna uprava JE neučinkovita in ne služi ustrezno gospodarstvo. Samo Zavod za zaposlovanje poglej, kako se potačkajo sem in tja... in nekaj delajo, kar bi bilo bolje, da -na tak način- ne bi. Že zdavnaj so minili časi ko je javni sektor pomenil sistem ki vodi. Sedaj ga zavira. In ja, javni sektor, ki ustvarja podlago za učinkovito gospodarstvo ga je sesul.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.