https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Na lendavskem gradu odprli razstavo Rembrandtovih del

Lendava, 20.04.2013 ob 10:00  

V galerijiskih prostorih lendavskem gradu so včeraj slovesno odprli razstavo nizozemskega svetovno znanega umetnika Rembrandta Harmenszoona van Rijna.


Obiskovalci lahko na razstavi, ki bo na ogled postavljena do 29. septembra, občudujejo 63 originalnih jedkanic iz zbirke Društva upadabljajočih umetnikov Avstrije Künstlerhausa na Dunaju. Na reprodukcijah Rembrandtovih originalov, sodobnih kopijah in zadnjih svetlotiskih nizozemskega umetnika so upodobljeni biblični prizori, pokrajine, akti, portreti in avtoprtreti.

Kot je povedal vodja arhiva Künstlerhaus na Dunaju, Paul Rachler, so Rembrandtove jedkanice iz 17. stoletja širši javnosti bile predstavljene šele leta 1968. Od takrat so bile razstavljene v številnih krajih širom po svetu, po razstavi v Lendavi pa bo zbirka jedkanic najverjetneje za nekaj časa umaknjena iz javnosti zaradi raziskovalnih razlogov in restavriranja.

Navdušenje nad razstavo Rembrandtovih umetnin na lendavskem gradu je izrazil tudi veleposlanik Kraljevine Nizozemske Jos Douma, razstavo pa je odprl župan občine Lendava Anton Balažek.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.