https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Redni visokošolski študij doslej z enajstimi diplomanti

Rakičan, 07.10.2010 ob 12:59  

Management v agroživilstvu in razvoj podeželja, ki ga bo v Dvorcu Rakičan letos obiskovala že peta generacija študentov, daje pozitivne rezultate. Iz prve generacije diplomiralo enajst študentov.

V okviru prireditev, ki potekajo ob 50-letnici delovanja Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, je včeraj v dislocirani enoti v Dvorcu Rakičan potekala okrogla miza z naslovom Vpetost študijskega programa Menedžment v agroživilstvu in razvoj podeželja v gospodarski prostor Pomurja.

Poleg predstavnikov mariborske fakultete so svoja videnja podali še predsednica uprave Pomurskih mlekarn Bernarda Hlebič, Branko Virag iz Skupine Panvita, dr. Stanko Kapun iz Kmetijsko-gozdarskega zavoda Murska Sobota in doc. dr. Mitja Slavinec, slednja dva sta tudi edina predavatelja iz domače regije. Vsi razpravljalci so navajali predvsem pozitivne učinke, ki jih študijski program kot prvi in edini s področja agrarne ekonomike na dodiplomskem nivoju v Sloveniji že kaže.

Diplomiralo že 11 študentov prve generacije

Prva generacija je v študijske klopi v Rakičanu sedla oktobra 2006, doslej pa je diplomiralo že enajst študentov. Kot se je izrazil dekan fakultete prof. dr. Jernej Turk bo razvoj v regiji prineslo tudi samo deset diplomantov na leto, saj bi to v petih letih pomenilo petdeset diplomiranih inženirjev agrarne ekonomike, trend pa kaže, da se jih večina vpiše še na magistrski študij.

prva generacija študentov v Rakičanu

Finančnih težav je manj

Čeprav se je edini redni visokošolski strokovni program v Pomurju v preteklosti prav zaradi svoje dislociranosti soočal s finančnimi težavami, je zdaj po prvih diplomantih nekoliko lažje. Namreč financiranje programa poteka po uredbi o financiranju visokega šolstva, ki upošteva število študentov in diplomantov, ob tem pa letno 60 tisoč evrov po sklepu sveta regije sofinancira še pomurska regija. Kot je povedal predstojnik enote prof. dr. Črtomir Rozman je za zdaj v peti generaciji vpisanih 20 študentov, po rezultatih tretjega vpisa pa računajo, da bodo zapolnili vseh štirideset študijskih mest.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. anch
      07.10.2010 ob 15:22 anch

      Čas je ka dobimo še nove visokošolske programe v Pomurji, to je samo še en dokaz več kak zaostajamo v razvoju.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.