https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Učenci osnovne šole Puconci vabijo k barvanju šolskih zidov

Puconci, 23.04.2013 ob 10:30  

Učenci osnovne šole Puconci so v preteklem tednu barvali veleplakate v okolici šol in pod mentorstvom učiteljev likovnega pouka ustvarjali unikatne umetnine. S tem lokalno skupnost na inovativen način vabijo k sodelovanju pri posebnem projektu – barvanju notranjih zidnih površin njihovih šol. Barvanje bo potekalo hkrati na desetih šolah v Sloveniji in sicer v soboto, 18. maja 2013, ko bodo sodelujoči tudi poskušali podreti Guinnessov rekord v pleskanju zidnih površin.

 

Barve nas lahko napolnijo z energijo, navdajo z optimizmom, spodbujajo naše razmišljanje. Prava kombinacija barv v prostorih je zato pomembna tako doma, v službi kot v šolah. V družbi Helios si zato želijo povezati prebivalce lokalnih skupnosti in z barvanjem notranjosti šol pomagati ustvariti spodbudno okolje za naše osnovnošolce.

Organizatorji k sodelovanju želijo pritegniti čim več prostovoljcev, staršev in sorodnikov učencev ter drugih sokrajanov, zato so zasnovali inovativno promocijsko akcijo za projekt – glavno vlogo so imeli učenci sodelujočih šol, saj so prav oni na veleplakatih ustvarili vizualno podobo komunikacijske kampanje. S tem so izražali svojo kreativnost in pozvali prostovoljce k barvanju ter postavljanju Guinnessovega rekorda.

Vsi, ki bi želeli sodelovati, se lahko do 10. maja prijavijo na spletni strani www.barvamo.si, kjer je projekt tudi podrobneje predstavljen. Pred samim barvanjem bodo v šoli prejeli vso potrebno opremo in zaščitna sredstva, organizatorji pa bodo poskrbeli, da bodo vsi sodelujoči ustrezno razporejeni po prostorih šole.

V soboto, 18. maja, bo barvanje potekalo ob pomoči profesionalnih slikopleskarjev, ki bodo potem z drugim nanosom barve poskrbeli, da bodo šole resnično vrhunsko prebarvane. Heliosovi strokovnjaki pa so s sodelovanjem šol že izbrali barve, ki bodo stimulativno in prijazno vplivale na učni proces osnovnošolcev.

Nekaj utrinkov z ustvarjanja umetnin na veleplakatih si lahko ogledate v spodnji galeriji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.