https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radencih nastopili otroški in mladinski pevski zbori murskosoboške škofije

Radenci, 23.04.2013 ob 14:00  

V soboto, 20. aprila, je v župnijski cerkvi sv. Cirila in Metoda v Radencih potekalo 6. škofijsko srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov.

Na dogodku se je predstavilo deset zborov, od tega sedem otroških in trije mladinski. Zbori so bili iz župnij Beltinci, Bogojina, Cezanjevci, Mala Nedelja, Murska Sobota, Radenci, Sv. Jurij ob Ščavnici, Tišina in iz evangeličanske cerkvene občine Bodonci. Skupno je prepevalo skoraj 200 mladih pevk in pevcev iz Pomurja, kar je dodatno obogatilo lepo sobotno dopoldne. Prijetno je bilo prisluhniti mladim glasovom, katerih pesem je zvenela preprosto in iskreno.

Nastope so nadgradili mladinski pevski zbori, pri katerih se je slišalo, da zborovodje opravljajo svoje delo zelo vestno in kakovostno, saj so bile izvedbe pesmi na visokem nivoju. To je v zaključnem nagovoru poudaril tudi Tomi Bušinski, vodja odbora za otroško in mladinsko petje v škofiji, ki je izrazil zadovoljstvo, da kakovost izvajanja vsako leto narašča.

 Čeprav revijalni del srečanja ni bil tekmovalnega značaja, ga je strokovno spremljala zborovodkinja Tanja Vajda. Končani reviji je sledil posvet zborovodij s strokovno spremljevalko, ki je prav tako poudarila zadovoljstvo, da se dela z otroci na prijazen in obenem kakovosten način.

Mlade pevke in pevce je prišel podpret tudi predstavnik škofije, generalni vikar msgr. Franc Režonja. Njegova vsakoletna prisotnost daje pevkam in pevcem ter predvsem zborovodjem dodatnega elana, saj je to nekako tudi potrditev, da je njihovo delo cenjeno in zaželjeno.

Ob zaključku revije so vsi pevci zapeli pesem na čast sv. Bosku, čigar relikvije bodo letos maja obiskale tudi murskosoboško škofijo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.