https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Pomurju manj kot ducat podjetjih s certifikatom Družini prijazno podjetje

Murska Sobota, 24.04.2013 ob 7:30  

Včeraj je na Pomurski gospodarski zbornici potekala predstavitev za podjetja in organizacije, ki so želela izvedeti več informacij o certifikatu Družini prijazno podjetje.

 

Pridobitev certifikata je svetovalni ter revizorski postopek, ki pomaga delodajalcem uvajati ukrepe za boljše upravljanje s človeškimi viri s poudarkom na usklajevanju poklicnega in družinskega življenja zaposlenih. Od leta 2011 je s pomočjo Evropskega socialnega sklada omogočeno sofinanciranje osnovnega certifikata v višini 80 % štiridesetim slovenskim podjetjem in organizacijam letno. Za certifikat Družini prijazno podjetje je vedno več zanimanja, v lanskem letu pa se je v postopek vključilo rekordno število podjetij.

Zaposleni so ključni v določenem delovnem procesu

Podjetja in organizacije se v vedno večji meri zavedajo svoje družbene odgovornosti in vpliva ter informacij, ki jih s poslovanjem sporočajo svojim zaposlenim ter ostalim deležnikom. Zavedajo se, da za njihovo uspešnostjo stojijo zaposleni, ki so ključni v določenem delovnem procesu. Njihovo zadovoljstvo in pripadnosti sta bistvenega pomena za uspešen razvoj in rast podjetja. Učinki družbeno odgovornega upravljanja s človeškimi viri niso le kratkoročni in trenutni, temveč prinašajo dolgoročne, pozitivne rezultate.

Najmanj deset zaposlenih

Pridobitev certifikata je namenja podjetjem, javnim ustanovam ter nevladnim organizacijam in združenjem z najmanj desetimi zaposlenimi, ki so registrirana in imajo sedež v Republiki Sloveniji. Cilj je slovenskim podjetjem in organizacijam ponuditi kvalitetno orodje na področju družbeno odgovornega upravljanja s človeškimi viri, ki jim pomaga na poti dolgoročnega razvoja in uspeha.

V Pomurju je manj kot ducat podjetjih s certifikatom Družini prijazno podjetje

V Pomurju je v tem trenutku šest oz. sedem podjetij, ki imajo predmetni certifikat, eno izmed njih je tudi podjetje Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. Na predstavitvi je sodeloval direktor podjetja Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., Drago Dervarič, ki je med drugim povedal: »Zaradi strank obstajamo. Dobro se zavedamo, da so zaposleni največje bogastvo. Za pridobitev certifikata smo se odločili zato, ker smo večino teh ukrepov že izvajali, manjkala nam pa je formalna oblika.«

 

 


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2013 ob 9:58 brezposlen gost

      In kje so poslušalci??? g. Grah in predavatelja? Potem je močno zanimanje za taka podjetja. Več je takih, ki se delavcev znebijo, ne pa postanejo družinska podjetja! ( npr. Mura, Pomurka, Komunala, Gomboc, itd. :::) Družinska kot so Pavlinjeki,.......... pa so atko sami sebi namen....;

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2013 ob 11:22 Gost gost

      Takšen predavatelj, kateri si med predavanjem z roko v žepu" češlja muda" Ne hvala! Kaj pomaga direktorsko mesto, fakulteta, novi avto, če pa, kot pravijo Srbi " može čovek iz sela ali selo ne može iz čoveka". Kulturolog Sašo Županek bi ga moral obdelati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.