https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Župan Anton Štihec se je zlagal glede postavitve spominskega obeležja Hartnerju

Murska Sobota, 24.04.2013 ob 7:00  

Med prebivalci v Mestni občini Murska Sobota »negativno« odmeva predlog občine, da bi v zameno za znižanje odškodnine postavili spominsko obeležje nekdanjemu soboškemu županu Ferdinandu Hartnerju. Župan je na seji zanikal, da bi kadarkoli podal takšen predlog, na laž pa ga postavlja dokument časnika Delo.

 

Direktor murskosoboške občinske uprave Bojan Petrijan je za komercialno televizijo pred časom izjavil, da so Hartnerjevi hčerki Elizabeth Wurth oziroma njenemu pravnemu zastopniku predlagali postavitev spomenika in da po njegovem mnenju to ne bi bilo nič čudnega, saj so v mestu postavili spomenik tudi Primožu Trubarju.

Nekateri svetniki proti postavitvi obeležja

Na zadnji seji mestnega sveta občine Murska Sobota je nekaj svetnikov izrazilo ogorčenje in nasprotovanje takšnemu predlogu. Mitja Slavinec je tako dejal, da si človek, ki je deloval izključno v interesu madžarskih okupatorjev, po njegovem mnenju v našem političnem sistemu in v naši državi ne zasluži spomenika. Tudi svetnika Marjan Gujt in Robert Celec se s postavitvijo obeležja na seji nista strinjala, saj naj ne bi bil primeren pristop k nižanju odškodnine z »revidiranjem« zgodovine.

Župan Anton Štihec je na seji, ki je potekala prejšnji teden, zatrdil, da ni nikjer rekel, da bodo Hartnerju postavljali spomenik. Izpostavil je, da se od takšnih trditev kategorično ograjuje. Pojasnil je tudi, da so na občini razmišljali le o spominskem obeležju na sami stavbi kot kulturnozgodovinskemu spomeniku, poudaril pa je, da se nihče ni nikoli pogovarjal o obeležju samemu Hartnerju.«

Dokument dokazuje nasprotno

Časnik Delo pa si je uspel pridobiti dokument, ki dokazuje, da je občina dejansko podala predlog za postavitev spominskega obeležja. V dopisu mestne občine pravnemu zastopniku Hartnerjeve hčerke, odvetniku Danilu Hariju, je zapisano, da »Mestna občina Murska Sobota pokojnemu gospodu Hartnerju kot bivšemu županu občine na tej lokaciji postavi ustrezno obeležje in se to ustrezno upošteva pri odškodnini.«

Časnik nadalje navaja, da na podlagi tega dokaza ugotavljajo, da župan ni govoril resnice. Po njihovih navedbah naj bi se Elizabeth Wurth odrekla kakršnemukoli spominskemu obeležju njenemu očetu.

Zakaj je  Ferdinand Hartner sporen za Sobočance?

Ferdinand Hartner je bil namreč sporna osebnost v zgodovini mesta, saj je bil madžarskega rodu in naj bi najprej kot župan odkrito kazal obžalovanje, da je Prekmurje po prvi svetovni vojni s Trianonsko mirovno pogodbo pripadlo novonastali Jugoslaviji. Po madžarski okupaciji Prekmurja na začetku druge svetovne vojne naj bi kot poslanec v madžarskem parlamentu podpiral načrtno madžarizacijo Prekmurja in sodeloval z madžarskimi okupacijskimi oblastmi. Po vojni so Hartnerja v odsotnosti obsodili na smrt in zaplembo vsega premoženja skupaj z največjim slovenskim gradom pri Gradu na Goričkem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2013 ob 8:17 Style gost

      Ja kaj pa je to takšnega če se je zlagal. Pa to je nekaj povsem normalnega. Saj pa je politik in ta stil pač paše politkom. Kakšen slovenski politik pa bi bil če se ne bi znal zlagati:-)

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2013 ob 8:20 jake teme gost

      Gli pravi so se oglasili.Tej so pa kao verodostojni, ha ha ha. Naj ido dale fuzbal klub rešavat

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2013 ob 9:05 lažof gost

      Noure je narod, ka njemi že telko lejt vrvle. Vej pa nika je nej napravo za Soboto.

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.04.2013 ob 9:09 gost zanimivo gost

      Sestavek bi lahko bil zanimiv, če bi bil bolj čitljivo napisan in brez očitnih slovničnih napak. Škoda. Nekatere vaše prispevke je res težko brati, popravite se , če že pišete za javnost.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.04.2013 ob 9:31 Gost gost

      Kaj pa o tej zadevi poroča sobotainfo.com? Mogoče imajo prispevek o veselici v Nedelici ali pa slike z Blue Planet-om.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.04.2013 ob 11:43 niko gost

      kako je javno na zadnji seji lagal vsem svetnikom,gledalcem,ki smo spremljali posnetek seje pa kje ima obraz ,tudi Petrijan je enak lažljivi kjukec to je vodstvo soboške občine poden od podna,kdo laže ta krade pa še res je

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.04.2013 ob 11:51 hahaha gost

      Zna se za koga je te portal,zato je brez veze sploj kaj komenterati :-)

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.04.2013 ob 11:59 DELO gost

      Pa ka ma veze čide je portal... Vej so pa prvi o ton pijsali v novinaj Delo! Oni so raziskali, tej portal je samo skopejro novico.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.04.2013 ob 12:03 nik gost

      gost - Gost,,,, sobotainfo ne porauča nika, ker tan ma štihec svoje nešaulane kužeke postavlene, ki ne mislijo in nemajo tudi s ken misliti:)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.04.2013 ob 12:34 dasd gost

      toga lopovskoga štiheca trbej pakivat kak kanglerja hujši je kak cigan

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.04.2013 ob 14:09 @nik gost

      nik to si napisal sobotainfo ne porauča nika, ker tan ma štihec svoje nešaulane kužeke postavlene, ki ne mislijo in nemajo tudi s ken misliti.A na ton portalu pa so vsi šolani ?Vsi pišejo objektivno ?Mislim,da je glih obratno,saj se ve čigavi je ta portal in non stop sili v ospredje :-) Točno se ve kdo na tem portalu diktira kaj in kako se more pisat in proti komu.Svoje frustacije izliva tukaj ha ha ha .Sedaj se niti več ne piše toliko o SDS-u kot prej ko je ta velecenjeni,NEKDO :-) vržen iz te stranke :-).

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.04.2013 ob 14:41 kanglica gost

      Ajjajaj, Sobočanci, poglejte si malo Mariborčane. Lahko bi vam bili za zgled. Ni vas toliko v hlačah, da bi rekli enkrat županu GOTOF SI! Sicer pa ne vem, če obstaja kak politik, ki ne laže. Ga še nisem videl. Star pregovor tudi pravi, da kdor laže, tudi krade. Le kako dolgo boste še gledali takega župana, ki vam na vsakem koraku dela nekaj proti vam?? A do volitev drugo leto??

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.04.2013 ob 16:03 kanglica1 gost

      kanglica ti se brigar za svoj smradibor mi pa smo z svojim županom zadovoljni.Na naslednjih(županskih ) volitvah zopet lahka zmaga v prvem krogu :-),saj občani nismo tako naivni kot si mislijo posamezniki, ki nagajajo županu.Marsikaj smo videli v mestnem svetu :-( kake grde igrice so in še igrajo edina koalicija v Sloveniji Sds,Lds,Sd,Ps,Zares samo da bi prišli na prestol.Sicer nevem zakaj ,saj so že skoraj na vseh vodilnih mestih v javnih zavodah,vendar očitno jim še ni dovolj.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.04.2013 ob 16:16 svetilniki gost

      Res je naš župan pravi poštenjak in zato ne pišite, da je lagal .

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.04.2013 ob 17:06 dtgrt gost

      ges mislin ka je trenutni župan najslabši do zdaj.nema večine v mestnon sveti,za vse obtožuje koalicijo.če bi bil dober župan bi napravo svojo koalicijo ali pa odstopil.brez večine nemre delati nika,tao se pozna žal tudi v razvoji občine.vupan ka na naslednjih lokalnih volitvah zmaga nešče keri de lejko sestavo večino.politiki ki nemajo večine pa deluvlejo .........nemo piso več naprej,saj je tak vse jasno.nejsan lejvi,nejsan desni ali župana mo si zapomno po novih klopeh v parki pa zaradi muze, višjih položnic za komunalo,mrtev center..........

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.04.2013 ob 17:42 muki gost

      Glejte ledje vse poprek nekaj pisete mislim ka eni nemate pojma o tem te žopan van je napravo dosta pa še bi napravo ka pa te svetniki saj so pa oni glavni pri vsem sprejemanju no telko če ne vejte ja v parki pa mate kak v las vegasi ka bi se rad meu zlate klopij no pa glede komunale ja če nebi telko smetij delali bi to cenejše blo nej župan je CAR.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.04.2013 ob 18:01 mirko gost

      župan je na zadnjih volitvah zmago ker je meo za nasprotnike klovne po domače povedano......na naslednjih volitvah do spadnoli vsi.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      24.04.2013 ob 18:06 smrdljivci gost

      Večina občanov misli o župano vse naj!Veliko se družim z ljudmi in slišim marsikaj O svetnikih sds,lds,.. pa drugače!!! Zato res komaj čakam naslednje leto, da si boste vsi smrdljivci,kateri na vsak način hočete očrniti našega župana zavezali jezik,ko boste videli, kakšno podporo ima in kako imamo radi NAŠEGA ŽUPANA!!! GOTOVI STE VI NEKATERI SVETNIKI. Vse se vrača,vse se plača LAŽNIVCI.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      24.04.2013 ob 18:14 lažnivci gost

      Župan de na naslednjih volitvah spet dobil večino,komaj čakam drugo leto. Večina občanov podpira župana,dosti se gibljem med ljudmi in slišim,kaj govorijo. Ne podpirajo pa nekaterih svetnikov,ki delajo samo zgago in si nastavljajo ljudi na pomembne stolčke. Vse se vidi, vse se sliši. Zato GOTOVI STE VI NEKATERI SVETNIKI, ne pa župan. Žalostno je da z spletkami hočete še očrniti našega župana!!!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      24.04.2013 ob 18:32 občan gost

      ges mo si zapomno župana po 20 evrov večji položnici za komunalo.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      24.04.2013 ob 18:53 občan1 gost

      občan to se zahvali ovin vodilnim na komunali nej županu.Verjetno znaš keri so tan vodilni in so na mestnem svetu tudi za to bili.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      24.04.2013 ob 19:51 fritz gost

      najbole ka še hitleri spomenik postavijo na trgi zmage, glede na to kak se zadnje čase pri nas prireja zgodovina je nej za dvakrat praviti ka do se čez leto ali dvej v šolaj deca fčili ka so nemci zmagali v drugi svetovni vojni, američani in njihovi zavezniki pa so bili bad guys in so popušili. pa toga hartnera do tudi v narodnoga heroja napravili ka nas je ščeo rejšiti pred grdimi komunistami pa nas zatou za našo dobro ščeo v mađare napraviti.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      24.04.2013 ob 20:55 gost gost

      Tisti, ka mamo DELO naročeno, smo si lejko prešteli ka je pravo župan in ka piše v dokumentu. Pravo je: "Nikjer nisem rekel, da bomo Hartmanu postavili spomenik. Razmišljali smo o spominskem obeležju na sami stavbi kot kulturnozgodovinskem spomeniku, nihče se nikoli ni pogovarjal o spomeniku samemu Hartnerju." V dokumentu objavljenem v DELU pa piše o "postavitvi ustreznega obeležja, kar se bo ustrezno upoštevalo pri odškodnini" (ki jo zahteva dedinja). Zdaj pa vrli uredniki portala Pomurec.com pokažite ge je ta famozna laž, o kateri pišete. Župan neje uporabo besedice kip, pa tudi v dokumentu besedice kip nega. Obakrat je govoril o obeležju. Prosim za dokaz za vaš bombastični naslov s šterim imate priložnost dokazati svojo kredibilnost. To, ka so o tem pisali drugi je nej dokaz in ne vzdrži presoje pri novinarskem razsodišču. Za primer, ka si za lažnivo povzemanje odgovoren si poglednite prijavo http://www.sds.si/news/12210

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. porabje
      24.04.2013 ob 22:33 porabje

      Nandor (ali Ferdinand) Hartner je bio glavna osoba pri madjarizaciji v Prekmürji. Dostafart je pravo, ka tüj samo Vougri jesteo, neščejo niti Slovenci, niti Vendi biti, ka oni samo vogrsko düšo majo. Kak eden zvest pes je podpiro vendske teorije, trdo ka tüj Vendskomadžari živejo. Predlago je vogrskomi predsedniki Bárdossyji, ka naj zabranijo včenje prekmurskega jezika, ka jezik Prekmurcev je nej prekmurščina, nego vogrski jezik. Njemi spomenik postavati je ranč takši, či bi Anteji Pavelići postavijo spomenik na Hrvaškon. Depa či premislimo v Sloveniji dosta takši osob je, štere ešče itak majo spomenike pa vilice, dönok nejso bili pozitivni lidje. Tiste spomenike tüdi trbej odstraniti.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      25.04.2013 ob 7:06 ha ha gost

      gost - gost,super si napiso,me zanima odgovor,odgovornih na ton portalu ali pa celo lastnika toga portala.Kak san že dosti krat napiso te portal je izgleda samo za to ka lejko šinfajo župana in poveličujejo njenega lastnika,što je to vsi dobro znamo.Še v lastni stranki so se ga odpovedali,zdaj pa jih na vse pretege šinfa prle pa je vse naj naj piso,še dobro ka ga je dosti ljudi spreglednolo taka san prepričani ka je politično AUT :-),saj si drugo niti ne zasluži.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      25.04.2013 ob 11:15 fašist gost

      Pa ge ne razmin kak lejko en portal povej ka štihec laže. On je nej lažof, če ga pa tej lidgej si radi majo. Ker so pač butlni, pa majo radi lažova. Što pa laže pa tudi kradne. Pregovor tak pravi. IN brez veze je ka zdaj eti piše en portal ka bi on rad fašisti najvekšomi narodnomi izdajalci on spomenik postavo. Nesmite to pisati !!!!! Ka to so si grdi svetniki zmislili, koalicija je tej dokument ponaredila, samo ka bi nagajala župani. Ge se dosta med lidmi giblen pa san tak čul. LOL Oni ščejo za župana lažnivca pa fašista. Tak de sobota prva ka je fašisti spomenik postavila.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      25.04.2013 ob 11:16 bin laden gost

      Postaviti v Soboti spomenik Hartneri je isto kak v New Yorki postaviti spomenik Bin Ladni. Samo tan bi takšoga kljukca linčali, eti pa do kmetavzari še enouk štihejca volili.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      25.04.2013 ob 11:45 GOST3 gost

      Ka mogoče što vguni što de, či de, obeležje oziroma kijp napravo?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      25.04.2013 ob 12:11 halo gost

      Je tak žmetno skoperati z novin ge je to napisano pa eti gor dati ? Itak več ali menje ste kopirec.com te bi to tudi lejko napravili ka bi vidli če je gli tak kak vi pravite.Verjetno je nej tak,zato pa nemate toga članka z dela tu gor,oziroma je verjetno tak kak je napiso gost-gost Tisti, ka mamo DELO naročeno, smo si lejko prešteli ka je pravo župan in ka piše v dokumentu. Pravo je: "Nikjer nisem rekel, da bomo Hartmanu postavili spomenik. Razmišljali smo o spominskem obeležju na sami stavbi kot kulturnozgodovinskem spomeniku, nihče se nikoli ni pogovarjal o spomeniku samemu Hartnerju." V dokumentu objavljenem v DELU pa piše o "postavitvi ustreznega obeležja, kar se bo ustrezno upoštevalo pri odškodnini" (ki jo zahteva dedinja). Zdaj pa vrli uredniki portala Pomurec.com pokažite ge je ta famozna laž, o kateri pišete. Župan neje uporabo besedice kip, pa tudi v dokumentu besedice kip nega. Obakrat je govoril o obeležju. Prosim za dokaz za vaš bombastični naslov s šterim imate priložnost dokazati svojo kredibilnost. To, ka so o tem pisali drugi je nej dokaz in ne vzdrži presoje pri novinarskem razsodišču. Za primer, ka si za lažnivo povzemanje odgovoren si poglednite prijavo http://www.sds.si/news/12210

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      25.04.2013 ob 12:30 Gost gost

      Če bo že obeležje, koliko bo to stalo, da se bo upoštevalo pri milijonski odškodnini? Pod obeležje smatram kamnito (marmorno) ploščo z vklesanim napisom, v normalni velikosti. Več kot tisoč eurov to ne more stati. Gost-bin laden, kaj misliš, koliko bi bil Bloomberg v New Yorku pripravljen sprejeti denarja od talibanov, Al-kaide,..., da postavi spominsko ploščo na mestu kjer je včasih hodil Bin Laden. In koliko bi te skupine bile pripravljene plačati. Recimo, da bi tudi tam plošča stala 1000 eur.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      25.04.2013 ob 13:10 Gost gost

      Porabje, fajn si napijso. Poučno. Či bi meni Padmé Amidal plačala 100 00 eur, bi tudi Darth Vader-i postavo obeležje ali pa spominski kip. Z obrazložitvijo, ka je visiko prek Sobote leto in se jemi je ob pogledo na Soboto vtrnula debela skuza.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      25.04.2013 ob 22:30 rss gost

      trbej ga menjat lopova samo vas nega nika v hlačah ki bi šli na ulico kak so šli štajerci

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      25.04.2013 ob 22:52 lauraas gost

      Štihec bo padel na volitvah, ker je dvignil komunalne storitve zaradi mure 05, zanj bo volilo samo teh 15 gringosov.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      26.04.2013 ob 0:01 halohalo gost

      Pa tij halo si malo ščuknjeni geli ? Garant si jože štihejc. Pa ka ma veze ali de spomenik ali plošča na njilaškoj vili ali neonski napis ??? Najvekšomi mađaroni, izdajalci, sovražniki slovencov in vojnomi kriminalci se nemre postavlati nika drugo kak vislice. Pa ka je što vido hitlerov spomenik v Nemčiji ??? Štihejc pa bi postavo obeležje najvekšomi nasprotniki slovencov v Prekmurji. Pa ka se van mejša ? Tisti pa ka so se doj bujli ka je zdaj Prekmurje v Sloveniji pa nemajo nikšoga obeležja ... Stvarno narobe svejt.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      26.04.2013 ob 0:07 ah sobočanci gost

      Sobočanci ste zgubljeni v vesolju in vam ni rešitve. Zdaj boste razpravljali ali je župan mislil postaviti kip ali samo spominsko ploščo narodnemu izdajalcu. Potem boste razpravljali kakšne barve bo. Butli ste, župana, ki proda svojo in posredno tudi vašo narodno zavest za par evrov naženite, da bo letel, kot njegov prijatelj Kangler Franca !!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      26.04.2013 ob 6:29 halo gost

      halohalo ščuknjeni si ti ,pa boj gvušen ka san nej štihec :-).V toj vili (stara knjižnica ) je kulturnozgodovinski spomenik in verjetno bi bilo smiselno ka se kakšna plošča gor da,ka se zna čina je bila in što je tu notri živo (pa če gli je nej bil dober :-( ),bil pa je župan od 1933-1945.Nevidin nika spornoga ka se da kakšno malo obeležje na to zgradbo poleg toga pa bi še meli hasek.Zakoj pa te nebi naslednje generacije smele znati ka za človeka je tu notri živelo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      26.04.2013 ob 10:43 gost gost

      celece se pa trga v komentarih. Srmak, kelko duševnih bolečin njemi predstavlja štihec

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      26.04.2013 ob 11:11 halohalo gost

      Halo, pa moren še enouk povedati, ka si ščuknjeni. Prešti si dopis štihejcov, ge nika ne piše ka de se na vilo kaj postavljalo in o vili pisalo, nego "da se mu" , torej fašisti Hartneri postavi obeležje, kak soboškomi župani. In zdaj ne bluzi za svojin braton ka je štihejc mislo vilo označiti. Tan bi lejko pisalo le tu je živel fašistični zločinec, madžaron in narodni izdajalec Hartner, ki je uspel pobegniti roki pravice in mu je štihejc v zahvalo za par cekinov postavil obeležje, kot edinemu županu. Še hartnerova hčerka, saka ji čast, je mejla telko dostojanstva ka je to servilno in izdajalsko ponudbo zavrnola. Če pa že pijšeš o mladi generaciji pa ji rejsan trbej povedati, ka so Hartner in njegovi sakšo dejte po prstaj naščukali štero je v šoli slovensko rejč spregovorilo. Če ti je pa to vseeno, te ti pa itak nega pomoči niti v umobolnici.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      26.04.2013 ob 12:57 halo gost

      halohalo in ge je zdaj napisano ka de se spomenik delo ?Obeležje znaš ka je to ?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      26.04.2013 ob 13:52 halohalo gost

      halo, ka pa ma te zdaj veze če de spomenik ali obeležje ? Namen je isti, se pravi pokloniti se nekomi. Obeležij se glij sakšomi ne postavlja in ker je pisalo, da bi se MU postavilo obeležje, torej nej hiša, ampak zaničevalci slovencov. Sicer pa či si tak moder pogledni slovar slovenskoga knjižnoga jezika, ge pod pojmon "obeležje" piše: spominska plošča, spomenik, znamenje. No zdaj pa te jožek ti povej ka je po tvojen modrem pojmovanji obeležje, ka pošlemo SAZU-ji ka denejo notri nov pojem "modro obeležje AŠ" in brata. LOL

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      26.04.2013 ob 14:03 halo gost

      halohalo,kak si ti včesnjeni,što san ge ?brat od župana ? ha ha ho ho kak ti mimo strejlaš.Začo san v toj temi pisati samo iz enoga razloga in to je naslov toga članka,kao ka se župan zlago.Zdaj pa mi ti pametnjakovič napiši ka se je to župan zlago,nindri je nej napisano ka je on izjavo ka de se delo spomenik.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      26.04.2013 ob 15:24 halohalo gost

      Pa ka tebi trbej v angleščini pisati ? Ponudo je obeležje fašističnomi kriminalci v zameno za drobiž. S ten je oudo narodni ponos, šteri sploj nema cejne. Ker me tej žalibog kak občana predstavlja pred svejton, me je pač sran ka mamo takšega kretena, ka bi za par evrov fašisti spomenik, ajde obeležje postavlo šteri je slovence zaničavo. Kak san ti dokazo s SSKJ je obeležje in spomenik eno in isto. V kamere je LAGO, ka on neje nigdar ponujo obeležja Hartneri, ampak hiši ... Torej to je laž, ker v njegovon dopisi piše, da bi se MU postavilo obeležje. Obeležje pa je torej mogoče imanovati spomenik. Razlika je le v konotaciji, ka je spomenik ponavadi bole velki, obeležje pa bole malo. In ka ti tu nej jasno ne ven. Ne ven ka bi rad povedo, vej pa tudi v članki ti piše spominsko obeležje ? Skratka mak na konac teraš ka bi rad opravičo to sramotno dejanje. Če si nej brat telko slabše, ka bi rejsan rad vido modela šteri lejko zagovarja takšo ekstremno glupost.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      27.04.2013 ob 13:55 halo gost

      halohalo,ha ha ti si rejsan model.Živimo v demokraciji ? kak ven vidi lekar nej,po tvojon pisanju :-( Boli me k...c što je bil te vogrin,ali je bil vejetno fejst premožen in zakoj se nebi dalo na to vilo OBELEŽJE tu je živo te pa te ,bil je proti slovencem in ......ka je tu spornoga ?

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      28.04.2013 ob 11:59 niko gost

      Sporno je to ka če nikak trdi eno pa vse tao javno zanika pa pride vo dokument ge piše drugo se pravi je lago in takšni nemre nikoga predstavljati in razpolagati z našimi pejnezi in vsem drugim,to je nej demokracija ampak ANARHIJA

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      28.04.2013 ob 18:45 gost gost

      Lopov bil, lopov ostal, Štihec že preveč dugo maš ljudi za norca.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      28.04.2013 ob 22:01 halohalo gost

      Halo, pa ka tebi nej jasno ka so spomeniki in obeležja? To je nekši simbol. Zakoj so ameri na mejsci zastavo prvo piknoli? Ka te je demokracija, ka se zločincan obeležja postavljajo ? Si ti to ge vido, ka bi recimo Bin Ladni v NY spomenik stal, pa bi pisalo, ka je to pač ena faca, ka je nebotičnika zrušila in bi za to njegov oča recimo dal 100 mio $? Pa Hitleri ali Musoliniji si ge vido spomenik na svejti? Če je to demokracija, te mo mi eti pomali, oz. bar ti in tebi podobni vogrski gučali pa te te pravli, vej pa seeno je kak gučimo, glavno ka lejko v bauto idemo. Tema pa je itak bila laž tvojega idola in tu sva verjetno razčistila, da je bila debela laž. Če zavolo nevednosti ali ponižnosti ali pa skritoga madžaronstva (kar se mi sicer malo čudno vidi) pa nemremo iz dokumentacije razbrati. Se boš pač mogo sprijazniti ka tudi v fuzbali avtogol spadne, samo te je pač trbej po moško priznati napako.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    47. gost
      28.04.2013 ob 22:15 Vilmož gost

      Hartner nemre biti narodni izdajalec.... nej je biu slovenec, pa tudi mađare je nej izdao. Lejko je edijno (in je tudi biu) našoga naroda zavojevalec in okupator naše zemlje. Če njemi što bilo kakšno obeležje v Soboti postavi iden lastnoročno s hamron pa ga doj skučen.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.