https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Konec maja bodo v Selu kosili travo z ročno koso

Selo, 24.04.2013 ob 11:32  

V Selu v Krajinskem parku Goričko že od leta 2004 pripravljajo dneve košnje, ki jih končajo s tekmovanjem v košnji. Iz začetega vaškega tekmovanja se je razvilo v Srednjeevropsko prvenstvo s tekmovalci iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Bosne, Slovaške, Romunije, Srbije, Črne gore in Makedonije. Letos pa se jim bo pridružila še ekipa iz Češke.


Prireditev v soorganizaciji Krajinskega parka Goričko je bila do sedaj odlično obiskovana, saj se je zbralo tudi čez 3000 obiskovalcev. Vsako leto se na prireditvi predstavijo raztavljalci s traktorji, priključki, kosilnicami in ostalo mehanizacijo. Med tem pa nudijo tudi možnost predstavitve in demonstracije strojev in priključkov.

Celotna prireditev je tradicionalna in je edina v celem Pomurju. Na njej se zberejo predvsem kmetje, sadjarji in ostali, ki so povezani s kmetijstvom. Mnogo pa je tudi drugih obiskovalcev in turistov. Namen prireditve je, poleg druženja, ohraniti kmetijstvo, pašnike in sadovnjake. Ves čas prireditve pa se lahko zaustavite na kmečki tržnici, kjer lahko najdete marsikaj iz domačega vrta in izpod rok domačih obrtnikov.

Prireditev bo potekala 25. in 26. maja. V soboto bo ob 17.00 dvig zastav sodelujočih držav, nato pa se bo začela velika vrtna veselica. Naslednji dan se bo odvijal glavni dogodek, in sicer že deveto tradicionalno Srednjeevropsko tekmovanje v košnji z ročno koso. Ta dogodek pa bodo popestrili še s tekmovanjem s strižnimi kosilnicami.

V sklopu te prireditve pa Krajinski park Goričko ob 10. obletnici pripravlja vrsto dogodkov, ki bodo popestrili dneve pred košnjo v Selu. Tako v četrtek, 23. maja, organizirajo 2. Rajski festival 2013 naravoslovnega filma, v petek, 24. maja, Evropski dan parkov, naslednji dan pa bodo predstavili KP Goričko v narodnem parku Őrség.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2013 ob 19:55 kosec gost

      kdo vse se lahko prijavi za košnjo trave

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2013 ob 20:46 mr_rastafa gost

      Majčice, tej v Seli so pa redni botaniki, či so takšo travo spouvali, ka se lejko s kosof kosij. Kelko gramov prijde s toga??, kan te znal rizle seuf zeti ali pa še bouše, zaj si naročin časnik Delo, s tistimi velkimi papierami de se dalou fajn pohati, še Snoop Dogg de mi fauš, kda de zrolano anakondo vido. Bravo Selančari, flower power.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.04.2013 ob 15:02 glumce gost

      mr_rasta haha tü se nede kosila ŽHLAHTNA TRAVA kero misleš :D

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.04.2013 ob 16:52 nej važno gost

      Tisto travo na čarno kosijo-mater je draga,,,.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.04.2013 ob 14:45 nekak gost

      ge do pa kosijle ? Na parcele štera je v laste kmetijskeh zemljišč je pokošeno s traktoron-sakše leto-REJDNO !!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.04.2013 ob 15:51 krajinski park gost

      ovoj dešnikojci dajte koso pa se naj prijavi za košenje, de bar enkrat v življenji neka konkretnoga delala

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.04.2013 ob 17:02 nekak gost

      krajinske park-tao na slike mijsleš? neman pojma što je,ale kak se držij nema pojma ka je kosa.Bar ges tak mijslen.Glavno,ka je na kejpe.Selanske župan se pa cuze!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.07.2013 ob 21:10 domačin gost

      Makari naj zaprej bar te oštarijo, to je korist samo za njega...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.