https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomursko podjetje z 52 zaposlenimi v stečaj

Ljutomer, 25.04.2013 ob 7:00  

Ta teden je bil na sodišče vložen predlog za začetek stečajnega postopka  družbe PGP Ljutomer, ki se ukvarja s projektiranjem, gradbeništvom in posredovanjem. Kaj bo z 52 zaposlenimi v tej družbi, se še ne ve.

Družba PGP Ljutomer, projektiranje, gradbeništvo in posredovanje, ki je imela okrog 52 zaposlenih, je od včeraj v stečaju. Na oglasni deski podjetja PGP Ljutomer je direktor Srečko Tratnik izobesil obvestilo, v katerem je bilo zapisano, da je bil na murskosoboškem okrožnem sodišču vložen predlog za začetek stečajnega postopka. Kdo so upniki in kakšna je višina dolga družbe, ni znano. Stečajna upraviteljica družbe je Sara Pušenjak iz Murske Sobote, kar je razvidno iz objave na AJPESu.

Družba PGP Ljutomer je sicer v lasti Jožefa Gomboca iz Černelavcev. Družba se že dlje časa sooča s težavami, tako naj delavci ne bi dobili plač od januarja naprej, poroča Večer. Očitno pa segajo težave tudi v leto 2010, ko nekateri delavci niso dobili regresa.

Foto: pgp-ljutomer.si

Družba je bila ustanovljena že davnega leta 1976 in je zaposlovala mnogo ljudi iz ljutomerskega konca. Poleg projektiranja in posredovanja se je ukvarjala z gradnjo stanovanjskih in nestanovanjskih stavb. V teh letih so zgradili ali obnovili preko petsto različnih objektov, kot so: vrtci, šole, cerkve, bolnišnice, domovi, kopališča, poslovni stanovanjski projekti, industrijski in kmetijski objekti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2013 ob 7:16 Čika-pajo gost

      Res velika škoda da države ne vzpodbudi vsaj še tega malo in poštenega kar je ostalo v Slovenskem gradbeništvu. Dobro je da so odšla taka podjetja katera niso v ponos panogi, ampak z temi so odšla tudi poštena podjetja.Sedaj ko je večina gradbenih delavcev odšla v tujino v Avstrijo smo pa na prelomnici,ali plačevati mnogo več tujcem za enako delo kot smo ga opravili doma ali pa opustiti panogo ter postati mezdni delavci v tujini.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2013 ob 12:52 PGP gost

      Žalostno je, da so zadnja leta delo v okolju kjer domuje PGP dobivala druga podjetja iz drugih krajev Slovenije. Tako so tudi lokalni politiki precej odgovorni, za propad podjetja. Seveda ne gre spregledati dejstva, da podjetje ni imelo nobenega konkretnega menedžmenta. Težko gradbenik vodi firmo. Gradbenik mora skrbeti za tehnične in strokovne zadeve. Posel je danes treba iskati in se za njega boriti. To pa lahko dela samo dober gospodarstvenik. Tako, da je del krivde na lastniku in vodstvu. Najkrajšo pa seveda spet potegnejo delavci, ki bodo šli na cesto in nikoli ne bodo imeli plačanih ur, ki so jih nekoč opravili.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.04.2013 ob 13:57 lajči gost

      Tu se samo vidi sposobnost Gomboca,nekoč kda so meli pune rijti so lejko srali,tako da ni drugo krivo kot nesposoben direktor,šteri si reda ne napravi te kda je vsega puno-pač ne vala previsiko lejtati!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.01.2015 ob 20:54 gost

      Gomboc je zajebal celo stvar,prava govedina.....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.01.2015 ob 21:42 gost

      Sedaj mu je lepo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.