https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Stavka v AHA Muri brez zapletov, akontacije plače naj bi bile jutri

Murska Sobota, 25.04.2013 ob 14:29  

Današnji dveurni opozorilni stavki v Aha Muri so se po zagotovilih prve sindikalistke Jolanke Horvat priključili vsi delavci v proizvodnji, potekala pa je brez zapletov. Sindikat ima zagotovila, da bodo v petek dobili akontacijo plače.

Zaposleni v Aha Muri, ki zahtevajo izplačilo marčevske plače, so se za opozorilno stavko odločili kljub sredini obljubi vodstva, da bodo akontacijo plač, predvidoma polovico, dobili v petek, preostanek pa do konca prihodnjega tedna. Če celotne plače ne bo do konca prihodnjega tedna, bo stavkovni odbor za 6. maj napovedal celodnevno opozorilno stavko.

Podporo in solidarnost stavkajočim je izrekla Zveza delavskih sindikatov Slovenije Solidarnost, delavcem v Muri sporočajo, naj "delodajalcu ne dovolijo poseganja v njihove pravice tudi tako, da s sklicevanjem na krizo poskuša zlonamerno zmanjševati njihove že tako okrnjene pravice".

Tako so v Muri stavkali jeseni 2009, bo podoben prizor tudi 6. maja?
STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2013 ob 15:54 Maček gost

      Bo lastnik tole moral dokapitalizirat, drugače ne bo šlo. Mura danes odplačuje lastniški kredit (4-5 mio EUR), ki sta ga ob prevzemu vzela lastnika oz. njuna družba. Gospa Mojca sicer pravi da mesečni znesek obroka ni velik, pa vendar... Če se ti premoženje vsak mesec poveča za ca. 50.000 EUR, ni slabo. Če je rok za poplačilo kredita denimo 10 let, si na koncu bogatejši za 6 mio EUR (obresti zanemarimo). Tako ali drugače, gre za obliko izčrpavanja podjetja. Povrh tega pa je družba v lasti Lukančičeve in Buxtona prejela 5,8 mio EUR državnih subvencij za zaposlitve, čeprav so delavci takrat v Muri že bili zaposleni. Super način kako v kratkem času obogateti brez večjega rizika. In še nekaj ... premoženje se ti dejansko tako povečuje brez da plačaš 1 EUR davka, kar je največji trik v celi zgodbi. Seveda zgodba takim lastnikom lahko uspe samo v primeru, da je družba na dolgi rok kreditno sposobna.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2013 ob 21:15 jajajajaja gost

      ja pa kolko krat bo še država dokapitalizirala!!!mura je dobla že vse kar se da dobit!!!!zapret je treba lopovsko bando

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.04.2013 ob 22:48 ojla gost

      gnes je tej štrajk bil brez veze zato ka so itak pravili pred dnevi ka dev petek denar. Pa ka de se zgodilo z podjetjem je nej naša briga ker je podjetje zdaj privat v njenih rokahz in če ga pač izčrpava je to njena briga. Država je imela priliko neka jnarediti ali prodati v prave roke. Ge bi tudi prevzel samo telko ka bi malo zaslujžo če bi mel priliko

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2013 ob 10:21 aha gost

      Itak, da akontacijo. Kdaj bo plača? Čez dobra dva tedna bi že morala biti naslednja. Kaj nihče več ne razmišlja s svojo glavo. Zadeva je zaključena. KDO BO DAL TAKI FIRMI DENAR ???? Samo še umiranje na obroke, kot je nekoč že bilo. Le kdo je verjel, da lahko en AHA reši Muro? Znastvena fantastika.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.