https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO IN VIDEO: 60 let Avsenikove glasbe v Veržeju

Veržej, 27.04.2013 ob 12:42  

Včeraj so lahko vsi ljubitelji Avsenikov prisluhnili njihovi glasbi na jubilejnem koncertu ob 60. obletnici, ki ga je organiziralo Prostovoljno gasilsko društvo Veržej.


Nastopili so Saša Avsenik, Grega Avsenik, Alfi Nipič, za smeh pa je poskrbel humorist Klemen Košir. Program je povezoval Branko Hrga.

Obiskovalci so tako lahko ob praznovanju njihove 60. obletnice prisluhnili vsem največjim uspešnicam Ansambla bratov Avsenik. Celotna avstrijska turneja Avsenikove glasbe ob tem jubileju je bila razprodana.

Prejemniki številnih nagrad

Brata Avsenik veljata za najbolj izvajana in prodajana avtorja v folk glasbi v Evropi. Izpod njunih peres je bilo ustvarjenih več kot 1000 skladb, med katerimi je najbolj prepoznavna Golica, ki je po vsem svetu doživela kar 600 predelav, velja pa tudi za največkrat predvajano instrumentalno skladbo na svetu. Prodanih je bilo več kot 36 milijonov nosilcev zvoka, za kar so prejeli 31 zlatih plošč, dve platinasti in eno z diamanti ter tri platinaste CD-plošče za slovensko tržišče. Za nemško in slovensko tržišče je bilo izdanih približno 150 kompilacijskih in 80 albumov. Na odrskih deskah pa so imeli več kot 10.000 nastopov. Leta 1987 so jih zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov kot najbolj ploden ansambel v folk glasbeni zvrsti.  Za izjemne dosežke so prejeli številne prestižne nagrade.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.