https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KOŠARKA

FOTO: Finalni turnir Radenske Naturelle PKL pripadel KK Palomi

Lendava, 30.4.2013  

V športni dvorani DSŠ Lendava se je v soboto, 27. aprila, odvilo zadnje dejanje Radenske Naturelle Pomurske košarkarske lige. Na finalnem turnirju PKL so se tako pomerile prve štiri ekipe, in sicer KK Paloma - Alfa Sladki Vrh, KK Lindau, KK GMT Beltinci in KD Sobota. Letošnji finalni turnir je pripadal košarkarjem iz Sladkega Vrha.


V lendavski dvorani se je prvi polfinale odvil ob 13. uri med košarkarji KD Sobota in košarkaji Sladkega Vrha, ki je slednje popeljal v veliki finale. Naslednja tekma, malo po 15. uri, se je odvila med KK GMT Beltinci in KK Lindau. Zmaga je pripadla Lendavčanom, ki so se v finalnem delu turnirja pomerili s KK Paloma – Alfa Sladki Vrh, katerim je pripadlo tudi mesto prvaka v letošnji Pomurski košarkarski ligi. Tekma za tretje mesto je pripadla Sobočanom.

Po finalnem turnirju je predstavnik KD Sobota, Tomaž Dundek, svojim igralcem čestital za tretje mesto v finalu in nasploh za dobre predstave v celotni sezoni. Za naš portal pa je povedal še naslednje: "Na finalni turnir se je KD Sobota uvrstila kot četrta ekipa rednega dela Radenska Naturelle PKL. V polfinalu nas je čakal prvi favorit lige in prvouvrščena ekipa rednega dela, Paloma Alfa iz Sladkega Vrha. S Palomo smo imeli kar nekaj nerazčiščenih računov (lanski polfinale PKL, prestop Poka iz Sobote v Sladki Vrh), zato se nam je zdela ta tekma ravno pravšnja, da s "sladkiši" poravnamo račune. Sobočani smo se na finalni turnir pripravljali normalno, Štajercem smo prepustili vlogo favorita. Vseeno pa se nismo nameravali predati saj smo vedeli, da nam zmaga prinaša finale in morebitni drugi naslov KD Sobote v PKL. V tekmo smo vstopili samozavestno in to se je poznalo na igri. Nasprotniki nam niso mogli slediti, Sobočani pa smo iz minute v minuto višali razliko. Žal se nam je v drugi četrtini zgodil kratek "mrk" v napadu, kar so igralci Palome izkoristili in se ob polčasu približali na vsega točko zaostanka. Drugi polčas se je torej začel iz ničle. Vseeno smo Sobočani rahlo popustili v tretji četrtini, gostje pa so si priigrali osem točk prednost, kar se je izkazalo za dovoljšnjo končno zmago. V zadnji četrtini smo se Sobočani želeli približati, nekajkrat smo prišli povsem blizu, vendar nam je ob koncu tekme zmanjkalo nekaj športne sreče. Paloma se je prav tako z odlično igro zasluženo uvrstila v finale, nam pa je ostal dvoboj za tretje mesto. V tekmi za 3. mesto smo se pomerili z lanskimi prvaki Beltinci. Kljub temu, da tekma v bistvu ni imela pravega tekmovalnega naboja, saj vse ekipe pridejo na finalni turnir po zmago, je bila tekma rezultatsko napeta do konca. Daljša klop je Sobočanom prinesla zmago in končno tretje mesto v Pomurski košarkarski ligi."

Dundek je ob tem dodal še, da je KD Sobota osnovni cilj izpolnila – uvrstili so se na zaključni turnir PKL, žal jim je le za tisti drugi cilj – osvojitev naslova prvaka. "Odnesla ga je v polfinalu odlična ekipa Palome, ki je v finalu povsem zasluženo premagala Lendavčane. Člani KD Sobote čestitamo igralcem Palome za njihov tako željeni prvi naslov v PKL," je zaključil Dundek.

Za komentar ob koncu finalnega dela turnirja ter o občutkih ob pridobljenem naslovu prvaka letošnje Pomurske košarkarske lige smo povprašali tudi trenerja košarkarjev iz Sladkega Vrha, Mitjo Vernika. "Glede na to, da smo skozi sezono igrali dokaj suvereno in izgubili samo eno tekmo, so temu primerna bila tudi pričakovanja pred zaključnim turnirjem. V polfinalno tekmo proti KD Sobota smo vstopili z nekim krčem in s prevelikim strahom, kar so košarkarji Sobote s pridom izkoriščali in polnili naše koše. V drugem polčasu smo se prebudili in tekmo preobrnili v naso korist, ampak smo za to porabili ogromno moči, ker tak pač je – še vedno je KD Sobota za nas najtežji nasprotnik, ker igrajo dokaj podobno igro kot mi."

"Glede finalne tekme pa lahko povem samo to, da smo od prve do zadnje sekunde dominirali in diktirali tempo. Za to imajo največ zaslug moji pubeci, ki so dobesedno letali po igrišču s krili, katera so jim dali naši zvesti navijači Robčki, ki so na zakjučni turnir pripotovali z avtobusom. Mi smo igrali tako kot so oni navijali-odlično!" je ponosno komentiral Vernik, ki se v imenu KK Paloma - Alfa Sladki Vrh in v svojem imenu zahvaljuje organizatorjem za dobro organiziran turnir in sporoča: "Mi smo prišli malo ......... Zmagat!"


Rezultati:

1. polfinale:
KK Paloma - Alfa Sladki Vrh : KD Sobota

77 : 71 (16:20, 21:18, 19:12, 19:21)
sobota, 27.4.2013, DSŠ Lendava; Zver, Kuster

KK Paloma - Alfa Sladki Vrh: Cehnar L. 20, Pok 12, Ploj 12, Stampfer 11, Breg 9, Cehnar G. 6, Mesarič 3, Pantelič 2, Arzenšek 2
KD Sobota: Bilič 24, Šiftar 14, Hari 9, Ficko 9, Lukač 5, Vogrinčič 4, Melin 2, Žigo 2, Kuzmič 2

2. polfinale:
KK Lindau : KK GMT Beltinci
78: 55
(19:24, 20:10, 20:7, 19:14)
sobota, 27.4.2013, DSŠ Lendava; Bilič, Horvat

KK Lindau: Balažic 18, Dominko 15, Hozjan 10, Horvatič G. 9, Novak 9, Svetko 3, Zrna 3, Trstenjak 3, Pamič 2, Magdalenič 2, Žalig 2, Balaž 2
KK GMT Beltinci: Kukel T. 19, Kukel M. 10, Zver 7, Tinev 7, Bojnec 5, Fujs 3, Vöroš 3, Ferčak 2, Ratnik 0

tekma za 3. mesto:
KK GMT Beltinci : KD Sobota
65 : 70
(18:10, 13:17, 17:26, 17:17)
sobota, 27.4.2013, DSŠ Lendava; Chowdhury, Glavnik

KK GMT Beltinci: Kukel M. 18, Zver 14, Ferčak 11, Bojnec 9, Ratnik 8, Fujs 3, Tinev 2
KD Sobota: Vogrinčič 14, Lukač 12, Bilič 12, Ficko 10, Žigo 6, Šiftar 7, Kuzmič 6, Hari 4, Melin 0

tekma za 1. mesto:
KK Lindau : KK Paloma - Alfa Sladki Vrh
59 : 72
(10:16, 18:23, 18:24, 13:9)
sobota, 27.4.2013, DSŠ Lendava; Zver, Bilič

KK Lindau: Dominko 28, Zrna 9, Horvatič G. 9, Hozjan 7, Balažic 3, Balaž 2, Magdalenič 1, Svetko 0, Novak 0, Horvatič S. 0, Žalig 0, Pamič 0
KK Paloma - Alfa Sladki Vrh: Stampfer 16, Cehnar L. 16, Pok 13, Ploj 12, Cehnar G. 6, Kikl 5, Mesarič 4, Nerat 0, Pantelič 0, Breg 0

Končni vrstni red: 1. KK Paloma - Alfa Sladki Vrh, 2. KK Lindau, 3. KD Sobota, 4. KK GMT Beltinci, 5. KK Radenci, 6. PŠK Ljutomer 2, 7. KK Picerija Nona Lenart, 8. KD Ljutomer, 9. PŠK Ljutomer 3
Najboljši igralec Finalnega turnirja: Stampfer Nikola (KK Paloma - Alfa Sladki Vrh)
Najboljši strelec rednega dela Radenska Naturelle PKL: Dominko Roman (KK Lindau)
Nagrada za fairplay: KD Ljutomer
Naj stavničar: Pok Davorin (KK Paloma - Alfa Sladki Vrh)

več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.