https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Pomurska kickbokserja David Žibrat in Dejan Vajs zmagala v Avstriji

Innsbruck, 8.5.2013  

Minuli vikend od 3. do 5. maja je v Innsbrucku v olimpijski dvorani v Avstriji potekal WAKO svetovni pokal Austrian Classics, ki je bil množično zastopan. Tekmovanja sta se med drugim kot slovenska reprezentanta udeležila tudi David Žibrat in Dejan Vajs, ki sta v svojih kategorijah tudi zmagala.


Slovenska kickboxing reprezentanca je pretekli vikend opravila prvi večji preizkus to sezono. V Innsbrucku so se udeležili prestižnega mednarodnega tekmovanja »Avstrian Classics 2013«, ki šteje za WAKO svetovni pokal. V olimpijski dvorani zbralo kar 1520 tekmovalcev iz 25 držav. Med njimi so bili številni slovenski in tudi pomurski kickbokserji, v kopici odličnih rezultatov pa velja izpostaviti dva Pomurca.

David Žibrat je nastopal v kategoriji Light contact do 89 kilogramov ter bil v osmini finala prost, nato pa je v četrtfinalni borbi premagal švicarskega tekmovalca Pascala Blunschi. V polfinalu je slavil proti Nemcu Josha Eckhoffu, v finalu pa je po napeti borbi in izmenjavi močnih udarcev premagal svetovnega podprvaka Avstrijca Jusota Prosića.

David Žibrat (drugi z leve)

Nekoliko lažjo pot do prvega mesta je imel Dejan Vajs v kategoriji Kick light do 89 kilogramov, saj so bili prijavljeni samo štirje tekmovalci, po polfinalu je Radgončan v finalu premagal reprezentančnega kolega Štefana Staniča.

Dejan Vajs (prvi z leve)

Selektor reprezentance Bojan Korošec, ki je po koncu tekmovanja bil vidno zadovoljen, je povedal, »da je bila tokrat je naša reprezentanca  zelo prepoznavna, tako po kvaliteti kot po videzu, kar so mu potrdili tuji trenerji in organizator, to pa je za vse njih veliko priznanje, saj je to rezultat dela in truda celotne ekipe.«

Reprezentanca se bo udeležila še enega svetovnega pokala »Best Fighter« v italjanskem Riminiju od 31. 5-2. 6. 2013, ki je po udeležbi tekmovalcev najštevilčnejši, saj se tekmovanja udeleži preko 2000 tekmovalcev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.